| |

Torres 20

Ekspertai apibūdino šį brendį kaip turintį kilnią tamsią gintaro spalvą, gilų ir šiltą aromatą, pasižymintį riešutų bei džiovintų vaisių užuominomis. Elegantiškos prieskonių užuominos, tokios kaip vanilė, cinamonas ir muskatas, susilieja su švelniu, įspūdingu skoniu, subalansuotumu bei kilniu aristokratišku charakteriu. Torres 20 brendis yra gaunamas dvigubos distiliacijos metu ir brandinant naujose ąžuolo statinėse. Seniausias distiliatas laikomas net 20 metų. 1997 metais Tarptautiniame vynų ir stiprių alkoholinių gėrimų konkurse Vinexpo parodoje, Torres 20 brendis buvo pripažintas geriausiu tarp puikiausių viso pasaulio brendžių ir konjakų. Netgi ir dalyvaujant geriausiems Prancūzijos konjakams Torres 20 brendis gavo daugiausiai taškų ir buvo išrinktas “Geriausiu Brendžiu Pasaulyje”. Gamintojas: “Miguel Torres”, Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugi au nei 120 pasaulio šalių.

| |

Bacardi Light

Bacardi Light yra visame pasaulyje žinomas romas, gaminamas pagal originalų Dono Fakundo sukurtą receptą. Romas yra maišytas, filtruotas per anglį, mažiausiai vienerius metus brandinamas ąžuolo statinėse ir filtruotas per anglį dar kartą, norint gauti subtilų, lengvą ir sausą skonį. Bacardi romas visame pasaulyje garsėja kaip nepamainomas įvairiausių kokteilių komponentas. Romas – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo spirito, gaunamo rauginant cukrinių nendrių sultis. Jame yra specifinių komponentų: etilo acetato, sviesto rūgšties, romo aliejaus, kurie suteikia būdingą skonį ir kvapą. Romas daugiausia gaminamas tose šalyse, kuriose auginamos cukrinės nendrės – Kuboje, Jamaikoje, Bahamuose, Meksikoje. Bacardi – tai kompanijos įkūrėjo pavardė. Donas Fakundo Bacardi buvo vyno žinovas ir prekiautojas. XIX amžiuje Donas Fakundo emigravo iš Ispanijos į Kubą,, kur ir pretęsė savo mėgstamą užsiėmimą. Taip 1862 metais prasidėjo vieno žymiausių pasaulyje romų Bacardi istorija. Keičiasi laikai, keičiasi gamybos technologijos, bet ir šiandien Bacardi romas gaminamas pagal seną Dono Fakundo receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą.

| |

Scottish Leader su supynėmis

“Scottish Leader” – tai unikalaus skonio, išsiskiriančio charakterio viskis, pagamintas ir išpilstytas Škotijoje. Šio maišyto (blended) viskio didžiąją dalį sudaro “malt”, suteikiantis Scottish Leader turtingą, pilno aromato, “apvalų” skonį, kurį taip mėgsta tie, kas supranta škotišką viskį ir Aukštikalnes. Savo unikalaus išsiskiriančio skonio dėka , Scottish Leader buvo apdovanotas aukso medaliu 1997 metais vykusiose Tarptautinėse Stipraus Alkoholio Varžybose (International Spirits Challenge). Tai vienas prestižiškesnių įvertinimų, kuriais gali didžiuotis tik pačios aukščiausios kokybės viskiai pasaulyje. Škotiško viskio mėgėjams “Scottish Leader” patariame mėgautis vienu, skiestu vandeniu arba atšaldytu ledukais. Tiems, kas mėgsta eksperimentuoti, “Scottish Leader” bus nepamainomas įvairių alkoholinių kokteilių komponentas. Gamintojas: Burn Stewart Distillers, Škotija. “Scottish Leader” gamina “Burn Stewart Distillers” kompanija, įkurta 1940 metais. Nuo 1988 metų “Burn Stewart Distillers” dėjo visas pastangas, kad taptų trečia didžiausia nepriklausoma škotiško viskio kompanija gamintoja pasaulyje, turėdama 2,5% dalį viso pasaulio škotiško viskio rinkos.

| |

Grand Marnier Cordon Rouge

GRAND MARNIER – pasaulyje žinomiausias ir labiausiai prestižinis prancūziškas likeris. Sukurtas daugiau nei prieš šimtą metų – 1880-aisiais- Aleksandro Marnier-Lapostolle, GRAND MARNIER išlieka unikaliu prekiniu ženklu, elegancijos ir kokybės simboliu. Tam, kad būtų pagamintas vienas prestižiškiausias likeris pasaulyje, išlaikantis itin aukštą kokybės kartelę, yra naudojami tik patys kokybiškiausi ingredientai. Konjakas yra vienas iš jų. GRAND MARNIER gamybai naudojamas Cognac Marnier V.S., gaminamas Chateau de Bourg pilyje, esančioje pačioje Charente regiono širdyje. Konjako gamybai naudojamas kruopščiai atrinktas vynas iš Cognac regiono; konjakas mažiausiai 3 m. brandinamas ąžuolo statinėse. Kitas “gyvybiškai” svarbus ingredientas – apelsinai, tiksliau jų žievėlės, duodančios GRAND MARNIER unikalų, savo kokybe išsiskiriantį skonį ir aromatą. GRAND MARNIER gamybai naudojami specialios rūšies “Citrus Bigaradia” kartieji aplesinai, kruopščiai atrinkti Pietų Indijos tropinių vaisių plantacijose. Ši apelsinų rūšis išsiskiria tuo, kad sudžiovinus jų žievę, kvapas žievelėje išlieka itin stiprus ir aromatingas – tinkamiausis GRAND MARNIER gamybai, duodantis unikalų aromatą ir charakterį likeriui.

| |

Finlandia su metaline dėžute

Švaraus, lengvo, išskirtinai švelnaus skonio ir aromato degtinė. Finlandia Vodka yra pagaminta tik iš “šešiaeilių” suomiškų miežių, išaugusių ilgomis Suomijos vasaros dienomis ir baltosiomis naktimis. Šiai degtinei gaminti naudojamas ledynų suformuotų moreninių uolienų vanduo. Jis toks švarus, kad naudojamas tiesiog natūralus, be jokios chemines filtracijos. Finlandia Vodka galima mėgautis tukstančiais būdų: suomišku stiliumi lediniai šalta degtine, kokteiliuose, kaip aperityvu, su vaisių sultimis, karštuose gerimuose ir net įvairiuose patiekaluose.

| |

Bacardi Black

Šis romas ypatingai skiriasi nuo kitų tokio tipo gėrimų savo aromatu ir intensyviu skoniu. Bacardi romas visame pasaulyje garsėja kaip nepamainomas įvairiausių kokteilių komponentas. Gamintojas: Bacardi, Bahamai/Vokietija. Bacardi – tai kompanijos įkūrėjo pavardė. Donas Fakundo Bacardi buvo vyno žinovas ir prekiautojas. XIX amžiuje Donas Fakundo emigravo iš Ispanijos į Kubą,, kur ir pretęsė savo mėgstamą užsiėmimą. Taip 1862 metais prasidėjo vieno žymiausių pasaulyje romų Bacardi istorija. Keičiasi laikai, keičiasi gamybos technologijos, bet ir šiandien Bacardi romas gaminamas pagal seną Dono Fakundo receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Ypatingos rūšies mielės sumaišomos su juodu sirupu, pagrindiniu romo komponentu. Jos įtakoja fermentacijos procesą, kurio metu cukrus virsta alkoholiu. Po to romas keletą kartų distiliuojamas ir išlaikomas 1-6 metus. Naujų technologijų ir tradicinių metodų derinys užtikrina Bacardi romo gamybos kokybę. Visa kita informacija – Bacardi šeimos paslaptis. Kuo tamsesnė spalva, tuo ilgiau išlaikytas romas. Verta atkreipti dėmesį į butelį puošiančią etiketę. Ispanų Karališkosios šeimos skydas primena, 1888 metais Bacardi buvo paskirtas Karališkuoju vyno tiekėju. Aukso medaliai – įvairių ekspozicijų ir parodų apdovanojimai.

| |

Viskis Tullamore Dew (su dėžute)

Šviesiai auksinės spalvos, subtilaus, lengvo skonio su švelniu medžio prisilietimu ir auksinių miežių aromatu. Tai aukščiausios kokybės airiškas viskis, distiliuotas, brandintas ir sumaišytas Airijoje. Populiariausias airiškas viskis Lietuvoje. Triguba distiliacija, tapusi legenda, ir ilgametis brandinimas (4-7 metai) ąžuolinėse statinėse sukuria minkštą, lengvą ir subtilų skonį su švelniu medžio prieskoniu ir auksinių miežių aromatu. Geriamas su ledu, Tullamore Dew taip pat neatsiejamas airiškos kavos komponentas. “TIKRA AIRIŠKA KAVA”: 50g Tullamore Dew, karšta juoda kava, plakta grietinėlė. Vienas iš populiariausių ir labiausiai paplitusių airiškų viskių, Tullamore Dew pirmą kartą buvo išdistiliuotas 1829 metais Tullamore miestelyje, esančiame Offaly grafystėje Airijos viduryje. Šio viskio pavadinimas yra kilęs iš vieno ankstyvųjų savininkų inicialų, Daniel E Williams – DEW. Pirmasis šį viskį gaminti pradėjo Michael Molloy. Vietovė buvo pasirinkta gera – turtingas žemės ūkio ir javų auginimo rajonas Airijos centre, kur gausu puikių miežių ir tyro švaraus vandens – dviejų komponentų, kurie yra būtini gero viskio gamybai. 1887 metais distilerija atiteko Daly šeimai , o verslui vadovavo Kapitonas Bernard Daly. Kadangi jis buvo užkietėjęs sportininkas, kasdienius valdymo darbus jis paliko vienam iš savo kolegų, Daniel E Williams’ui, kuris, iš esmės, tapo Tullamore distilerijos valdytoju.

| |

Torres 10

Šis ispaniškas brendis pasižymi tamsia topazo spalva, stipriu aromatu, intensyvia kvapų puokšte su cinamono ir vanilės kvapų niuansais. Skonis pilnas ir turtingas taninais, pereinantis į sodrų ir ilgai išliekantį poskonį. Brendžio gamybai naudojamos Xarello, Macabeo ir Parellada vynuogės, o brandinima amerikietiško ąžuolo statinėse, naudojant tradicinį “solera” metodą. Per eilę metų distiliatas yra perpilamas iš vienų statinių, esančių žemiausiose eilėse (isp.: Criaderas) palaipsniui iki paskutiniosios statinių eilės (isp.: Soleras), kur brandinami seniausieji brendžiai. Šio metodo dėka stimuliuojamas brandinimo procesas, o gamintojas turi galimybę įsitikinti, kad “solera” brendžiai įgyja geriausias savybes. Laikui bėgant, elegantiškos savybės įgytos brandinimo ąžuolo statinėse metu harmoningai persipina su kilmingu distiliatų stipriu aromatu. Seniausias šio brendžio distiliatas yra išlaikytas 10 metų. Gamintojas: “Miguel Torres”, Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugi au nei 120 pasaulio šalių.

| |

Viskis – tai legendinis anglosaksų gėrimas

Viskis – tai legendinis anglosaksų gėrimas, kurio pavadinimas keltų kalba „uisge beatha“ reiškia gyvybės vandenį. Dėl viskio gamybos ligi šiol nerimsta ginčai – airiai tvirtina, kad dar X amžiuje jau žinojo kaip gaminti viskį, škotai tai griežtai neigia ir sako, jog jie jau septynis šimtus metų mėgaujasi šiuo gėrimu. Viskio pasaulis yra labai platus ir be galo įvairius. Šis gėrimas gali būti europietiškas (škotiškas ir airiškas) bei amerikietiškas (Jungtinių Amerikos Valstijų ir Kanados gamybos). Šios dvi grupės skiriasi ne tik „gimimo“ vieta. Europoje, daugiausia Škotijoje, viskis daromas iš miežių, o JAV ir Kanadoje – iš kukurūzų, rugių ir kitokių javų. Škotiškas viskis išsiskiria savotišku aromatu, kuris atsiranda džiovinant miežių salyklą (iš kurio gaminamas viskis) ir nuo deginamų durpių kvapo. Tikrasis viskis turi būti 40–45% stiprumo. Viskį galima gerti įvairiai. Vieni šio gėrimo mėgėjai geria jį gryną, kiti – su ledo gabalėliais. Geriama ir skiedžiant vandeniu. Dažnai ginčijamasi, koks gėrimo būdas yra geriausias, tačiau turbūt svarbiausia, kad geriant viskį būtų juntamas jo išskirtinis skonis ir aromatas.

| |

Torres Jaime I

Torres Jaime I yra gilios, turtingos ir tamsios gintaro spalvos brendis. Jame atsiskleidžia koncentruotas kvapų aromatas su kokonuto, džiovintų vaisių ir prieskonių užuominomis. Brendžio lengvas ir švelnus skonis pažymi brendžio kokybę. 18a. Torres šeima nusipirko pirmąjį vynuogyną Penedes regione, o 1870 m. Jaime Torres Vendrell įkūrė Torres vyninę. Jaime Torres šūkis buvo “darbą atlikti tik gerai”, kuris buvo perduodama iš kartos į kartą. Torres sukūrė šį brendį ir pavadino jį įkūrėjo vardu. Jaime I brendis gaminamas senu “solera” metodu iš baltųjų vynų distiliato. Šio brendžio gamybai naudojami tik reserva distiliatai, gaunami iš geriausių derlių. Pagaliau, kad išgauti visišką šio brendžio aromatą yra pridedamas mažas kiekis 10 metų Folle Blanche distiliato, kuris naudojamas tik aukščiausios kokybės brendžiams. Seniausias distiliatas yra išlaikytas 30 metų. Gamintojas: “Miguel Torres”, Ispanija. Torres šeima brendžius pradėjo gaminti 1928 metais. Nuo pat pradžių jie pelnė gerą vardą. Šiandien Torres gaminamais gėrimais prekiaujama daugiau nei 120 pasaulio šalių. Visame pasaulyje jie yra prestižo simbolis. Jie puikuojasi geriausių restoranų, viešbučių bei specializuotų parduotuvių lentynose.