Kategorija: Naudingi patarimai

Prieš gripą ir imunitetui stiprinti (II dalis)

Valgyti darykite su daug česnakų, daug svogūnų, patiekalus duokite ne su chemikalų ir krakmolo prifarširuotais parduotuviniais kečupais, o su savo paruoštomis garstyčiomis arba krienais… Valgyti darykite su daug česnakų, daug svogūnų, patiekalus duokite ne su chemikalų ir krakmolo prifarširuotais parduotuviniais kečupais,...

Prieš gripą ir imunitetui stiprinti (I dalis)

…būtent taip šešis tūkstantmečius elgiasi kinai ir todėl pusantro milijardo žmonių beveik neserga širdies ir kraujagyslių ligomis… Kas rytą tik atsikėlus išskalaukite burną vandeniu ir išgerkite šaukštą ryžių acto (atkreipkite dėmesį: ryžių actas tik – 2%). Būtent taip šešis tūkstantmečius elgiasi...

Kada grybauti

Rugpjūčio pabaiga–rugsėjo pradžia – pats geriausias metas grybauti. Pūkuotės, rudmėsės, grūzdai, juosvieji piengrybiai – grybautojų mėgstami piengrybiai. Rugpjūčio pabaigoje išauga tipiški rudens grybai: raukšlėtasis gudukas, arba kalpokas, gausiai auga musmirės, mažai grybautojams pažįstama, bet valgoma lelijinė stirnabudė. Rugsėjo mėnuo – pats...

Specialistai pataria: kad poilsis miške būtų malonus

Prasidėjus grybavimo sezonui, į miškus jau plūsta lankytojai ir grybautojai. Tai neramus metas aplinkosaugininkams, miškininkams ir kitų tarnybų darbuotojams, teigiama Generalinės miškų urėdijos (GMU) pranešime. "Ne paslaptis, kad nemažai daliai miškų lankytojų trūksta kultūros – paliekamos šiukšlės, ne vietoje deginami laužai,...