Tag archives for Marinavimas
Marinuotos daržovės “Vasara stiklainyje”
Mums reikės: Šparaginių pupeliųAgurkųSvogūnųPomidorų Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Marinatui: 1 litras vandens1 valg. šaukštas druskos,3 valg. šaukštai cukraus,100 ml. acto 9…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis
Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Konservavimas ir marinavimas. Skaitytojų receptai
Konservuoti agurkai 4 kg agurkų (gali būti ir peraugę)4 morkos2 valgomi šaukštai druskosnevisai pilna stiklinė sukraus1 stiklinė 9% acto1 stiklinė aliejauspetražolių, krapų, česnakų kas kiek mėgsta. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti…
Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui
• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepamirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba šešiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis
Marinuoti agurkai griežinėliais Reikės: 6 kg agurkų;2,5 litrų vandens;6 šaukštai druskos;0,5 kg cukraus;200 g acto (galima ir pagal skonį);vyšnių lapų (pagal skonį);krapų (pagal skonį);50 g prieskonių agurkų marinavimui (yra specialūs parduotuvėse). Paruošimas: Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 2 dalis
Marinuotos morkos Marinatui: 1 litro vandens50 g druskos80 g cukraus1 valgomojo šaukšto acto esensijos Į 1 litro stiklainį dar įdėkite: po 8 juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirnelių, 5 - 6 gvazdikėlius, 1 - 2 lauro lapelius. Jaunas morkas nuvalykite ir…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 3 dalis
AGURKAI SU MEDUMI 1-am litrui marinato:2 šaukštai druskos;1,5 stiklinės cukraus;1 stiklinė acto;1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;2 šaukštai medaus;Į stiklainį:Agurkai; Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro švirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką,…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 4 dalis
Pomidorai savo sultyse 3 l vandens, 0,5l pomidorų pastos, 2 šaukštai druskos, lauro lapelių, pipirų, gvazdikėlių, pomidorų. Užpilui skirtus produktus supilti į puodą ir užvirinti. Pomidorus sudėti į stiklainius ir užpilti verdančiu užpilu. Sterilizuoti iki užvirs ir tuoj pat sandariai…
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis
Marinuoti burokėliai obuolių sultimis Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai. Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito. "Ikra"2…
Marinavimas. Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai Vienam trijų litrų stiklainiui užmarinuoti reikia paimti: morkų apie 200 gpetražolių 30-50 gkrapų 20-30 gsvogūno galvą apie 70-100 gagurkai apie 1,5 kg,kiek telpa į stiklainį. Produktų paruošimas Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir…