Archives for Konservavimas
Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis
Marinuoti burokėliai obuolių sultimis Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai. Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito. "Ikra"2…
Konservavimas. Pomidorai želatinoje
Ir pietums, ir lauktuvėms Įpusėjo pomidorų derlius - pradedu konservuoti šeimai pomidorus želatinoje. Pradžioje reikia 4 su kaupu šaukštus želatinos užmerkti stikline virinto vandens, o geriausiai tai padaryti iš vakaro. Marinatas verdamas iš: 1 litras vandens1 šaukštas druskos3 šaukštai cukraus10…
Marinavimas. Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai Vienam trijų litrų stiklainiui užmarinuoti reikia paimti: morkų apie 200 gpetražolių 30-50 gkrapų 20-30 gsvogūno galvą apie 70-100 gagurkai apie 1,5 kg,kiek telpa į stiklainį. Produktų paruošimas Morkas ir svogūną supjaustome griežinėliais, petražoles ir krapus truputį pasmulkiname ir…
Konservavimas. Raudonųjų svogūnų džemas
Tai tikrai intriguojantis ir iš pirmo žvilgsnio gana neįprastas receptas, bet jo skonis nuostabus. Garantuoju, kad tokio džemo dar nesate ragavę, tad būtinai išbandykite. Puikiai tinka nustebinti draugams :) 2 kg raudonųjų svogūnų4 česnako skiltelės150 g sviesto4 šaukštai gero alyvuogių…
Konservavimas. Natūralaus rūgimo agurkai
Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėkite prieskonius: 3 riekeles krieno šaknies, česnako 1-nos galvutės skilteles, krapų, dašio, mairūno, baziliko, pankolio po šakelę, po keletą vyšnių ir juodųjų serbentų lapų. Sudėkite nuplautus agurkus. per vidurį stiklainio bei viršuje įdėkite mairūno,…
Konservavimas. Kaip konservuoti?
Konservavimas karščiu sandariai uždarytuose induoseGeriausias konservavimo būdas, nors daug sudėtingesnis už kitus, yra sterilizavimas, arba konservavimas kaiščiu sandariai uždarytuose induose. Šio būdo esmė yra ta, kad sudėti į sandariai uždaromus stiklainius arba metalines dėžutes produktai kaitinami vandenyje arba garuose, kol…
Konservavimas. Konservuoti obuoliai
Geriausia konservuoti antaninius obuolius, bet tinka ir nepernokę alyviniai obuoliai. Obuolius reikia nuplauti, išimti specialiu peiliuku sėklalizdžius (galima ir neišimti), dar galima perpjauti per pusę ir nulupti plonai odelę figūriniu peiliuku. Jeigu išimate sėklalizdžius ar pjaustote obuolius reikia iš karto…
Grybų Marinavimas (Konservavimas)
MarinavimasŠis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakš yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino bakterijos.…
Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje
Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.Prinokusių pomidorų,pora skiltelių česnakų,alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),baltojo vyno acto,druskos,prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį). Džiovinimas Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos…
Grybų konservavimas. Žaliuokės
Žaliuokės savo sultyse1 kg žaliuokių, 300 g svogūnų, truputis kvapiųjų pi- pirų, maltų lauro lapų. druskos. Paprastai žaliuokės būna labai žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais. Kiekvieną…