Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archives for Konservavimas

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 3 dalis

AGURKAI SU MEDUMI 1-am litrui marinato:2 šaukštai druskos;1,5 stiklinės cukraus;1 stiklinė acto;1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;2 šaukštai medaus;Į stiklainį:Agurkai; Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro švirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką,…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis

Marinuoti burokėliai obuolių sultimis Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai. Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito. "Ikra"2…
Plačiau >>

Konservavimas. Kaip konservuoti?

Konservavimas karščiu sandariai uždarytuose induoseGeriausias konservavimo būdas, nors daug sudėtingesnis už kitus, yra sterilizavimas, arba konservavimas kaiščiu sandariai uždarytuose induose. Šio būdo esmė yra ta, kad sudėti į sandariai uždaromus stiklainius arba metalines dėžutes produktai kaitinami vandenyje arba garuose, kol…
Plačiau >>

Grybų Marinavimas (Konservavimas)

MarinavimasŠis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakš yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino bakterijos.…
Plačiau >>