Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archives for Alkoholiniai gėrimai

Vilniuje – tikro alaus restoranas “Alaus namai”

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>

Nuo 2010 m. siūloma drausti visų formų alkoholio reklamą

2007 m. lapkričio 8 d. pranešimas VIR (iš plenarinių posėdžių) VAKARINIS POSĖDIS Opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos darbotvarkė PATEIKTI PROJEKTAI Seimo narys Antanas Matulas pateikė: - Alkoholio kontrolės įstatymo 2, 17, 18, 22, 29, 34 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei IV…
Plačiau >>

Brendis

Brendis (iš olandų brandewijn - rūkytas vynas) - spiritinis (40-60% stiprumo) gėrimas, gaunamas, distiliuojant vynuogių vyną. Kartais brendžiais vadinami ir gėrimai, gauti distiliuojant išspaudas (grapa) arba sidrą (kalvadosas). Bendros žinios Brendis laikomas seniausiu iš distiliuotų (spiritinių) gėrimų, pradėtas gaminti dar…
Plačiau >>

Degtinė

Degtinė (rus. - водка) — 40-75% stiprumo spiritinis gėrimas, gaminamas iš rektifikuoto rugių, bulvių ir pan. spirito, jį skiedžiant vandeniu bei pridedant aromatizuojančių medžiagų. Istorija Degtinės istorija siekia XIII a. pabaigą, kai ji pradėta gaminti Lenkijoje. Primieji rašytiniai šaltiniai, kuriuose…
Plačiau >>

Konjakas

Konjakas (nuo pranc. Cognac - regionas, kuriame gaminamas konjakas) - spiritinis gėrimas, gaminamas Prancūzijos Cognac regione, laikantis valstybinės organizacijos Bureau National Interprofessionel du Cognac nustatytų reikalavimų: Gėrimas turi būti pagamintas griežtai apibrėžtame Cognac regione, iš konkrečių rūšių vynuogių. Vyno spiritas,…
Plačiau >>

Likeris

Likeriai - labai plati grupė alkoholinių gėrimų, gaunamų, maišant spiritinius gėrimus su įvairiais sirupais, trauktinėmis, vynais, sultimis ir pan. Pirmieji likeriai buvo pradėti kurti dar XII-XIII amžiuose, iškarto po alkoholio distiliacijos išradimo. Likeriai itin išpopuliarėjo XIX amžiuje, atsiradus pigioms spirito…
Plačiau >>