Archives for Grybų patiekalai
Grybų apdorojimo būdai
Žemiau išvardinti įvairūs grybų apdorojimo būdai: Turinys 1 Džiovinimas 2 Užšaldymas 3 Sūdymas 4 Rauginimas 5 Marinavimas 6 Grybai savo sultyse 7 Kepti grybai 8 Grybų sultys (ekstraktas) 9 Grybų miltai 10 Grybų ikrai 11 Žinotina Džiovinimas Džiovinti grybai Tai…
Grybaukime – ragaukime
Miškas ir grybai - lyg neišskiriami dvyniai. Lietuvoje priskaičiuojama 1500 rūšių grybų. Praėjusio šimtmečio pabaigos mokslininko Zelnerio nuomonė, kad grybai yra nevirškinami, šiandien jau pasenusi. Taip pat nepagrįsta nuomonė, kad grybai turi daug baltymų ir todėl prilyginami mėsai. Grybuose yra…
Čilėje išvesti mėsos skonio grybai
Viena Čilės kompanija tvirtina išvedusi naujos rūšies grybus, kurių skonis yra toks pats, kaip mėsos. "Funghi Chile Ltd" teigia, kad šie grybai yra sveikesnė alternatyva mėsai. Kompanija pažymi, kad nuo tada, kai jie pasirodė rinkoje, jų pardavimai išaugo trigubai. "Jei…
Kaip paruošti grybus žiemai
Mūsų klimato juostoje grybų mėgėjams aktualūs grybų konservavimo būdai. Jų ne tiek ir daug: džiovinimas, sūdymas, marinavimas, rauginimas bei šaldymas. Patikimiausiu konservavimo būdu laikomas džiovinimas. Net keletą metų pastovėję džiovinti grybai išsaugo aromatą, nepraranda savo mitybinės vertės. Džiovinti galima visus…
Grybai mūsų gyvenime
Pomėgį grybams ir grybavimui, matyt, galima vertinti kaip skirtingus dalykus. Pomėgis grybams dažniausiai yra įgyjamas natūraliai, o pomėgiui grybauti gali turėti įtakos ir aplinkos sąlygos, ypač pastaruoju metu, kai susikūrė daugybė grybų supirkimo punktų, ir grybingų teritorijų gyventojams grybavimas gali…
Grybai – ir maistas, ir vaistas
Apibūdinant kepurėtųjų grybų reikšmę žmogui, galima teigti, kad ji beveik nekinta nuo gilios senovės. Pagrindinė jų funkcija ir šiandien yra mitybinė. Tačiau kartais specialiojoje ar populiariojoje literatūroje galima perskaityti apie makromicetų (aukštesnės kategorijos grybų) naudojimą medicinoje. Pavyzdžiui, tikroji pintis jau…