Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tag archives for Alus

Vilniuje – tikro alaus restoranas “Alaus namai”

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Alaus istorija Lietuvoje (www.alutis.lt versija)

ALUS LIETUVOJE IKI STAMBIŲJŲ ALAUS DARYKLŲ Lietuvoje žmonės seniau alų darydavo namuose savo reikalams - šeimos šventėms pažymėti, o po dienos darbų atsigaivinti, svečiams ir kaimynams pavaišinti. Tikrieji aludariai, dažnai praktikuodamiesi, sukaupdavo didelį alaus gamybos patyrima. Taciau daugelis savo gamybos…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Iki 2015 metų Vokietijoje užsidarys daugelis mažųjų alaus daryklų

Tūkstančio alaus daryklų kraštu vadinamoje Vokietijoje didelį pelningumą dažnai tebeužtikrina mažu kiekiu gaminamos alaus rūšys. Nors į šalies rinką skverbiasi užsienio milžinės ir mažėja alaus vartojimas, Vokietijos alaus mėgėjai yra tokie ištikimi vietinėms ir regioninėms rūšims, kad gali klestėti netgi…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Biržų alus

Seniausia Lietuvoje 1999 m. gruodžio mėn. ant „Biržų alaus“ daryklos daromo alaus etikečių atsirado alaus daryklos pastatymo data – 1686 metai. Istoriniai dokumentai liudija, kad kunigaikštis Boguslavas Radvila, nustatydamas naują tvarką ir Magdenburgo teisių galią (karalius Vladislavas IV 1644 m.…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Alaus gimimas

Kaip alus tampa alumi Alaus gamyba - ilgas ir sudėtingas procesas, kuriam reikia gerų įgūdžių, žinių ir kruopštumo. Pagrindiniai alaus "gimimo" etapai ir žaliavos yra panašūs tiek gaminant alų namų sąlygomis, tiek šiuolaikinėje alaus darykloje. Pasaulyje populiariausios alaus rūšys Visuomet…
Plačiau >>
Alkoholiniai gėrimai

Rinkuškių alaus darykla

Rinkuškių daryklos krikštatėviu galima laikyti Joną Čygą. Jis garsėjo kaip vienas geriausių Biržų krašto aludarių. Jonas Čygas darydavo miežinuką krikštynoms, vestuvėms, jubiliejams ir kitoms šventėms. Biržų sovietiniai valdininkai jo padaryto alaus nesigėdydavo vežti į aukščiausias valdžios institucijas. Alaus darymo paslaptis…
Plačiau >>