Marinavimas - šis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakštabudiniais.Marinavimo yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino...
Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos nudžiūti. Sausus pomidorus supjaustome vidutinio dydžio skiltelėmis (jei pomidoras labai mažas – daliname jį į dvi dalis, jei didesnis – į daugiau). Skilteles dedami į skardą, prieš tai ją iškloję kepimo popieriumi. Pomidorus pabarstome druska (druskos...
Žaliuokes rūpestingai nuplaukite, o ypač smėlėtas - kelias valandas pamirkykite, trumpai pavirinkite, išpilkite ant kiaurasamčio ir dar kelis kartus perplaukite. Gerai nuvarvinkite. Molinio arba emaliuoto indo dugne sudėkite kelių centimetrų storio grybų sluoksnį, perpilkite saujele druskos, geriausia rupios, vėl sudėkite grybų...
4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko. Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų. Atvėsinamas, nukošiamas ir užpilamas ant supjaustytų agurkėlių. Paliekama maždaug 12-14 valandų. Neišsigąskite, kad marinatas neapsemia visų agurkų. Praėjus marinavimo laikui, agurkai gražiai (meiliai) sudedami į 0,8 ar 1...
Jaunus 3-4 cm skersmens patisonus marinuokite nepjaustytus. Nuskustas morkas supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Paprikas perpjaukite išilgai, išimkite sėklas ir supjaustykite 2 x 2 cm kvadratėliais. Svogūnėlius nulupkite. Šparagines pupeles supjaustykite maždaug 3 cm gabaliukais. Paruoštas daržoves plikykite sūdytame verdančiame vandenyje...
Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Šparagines pupeles pjaustom maždaug 3-4 cm. ilgio gabaliukais (Šį darbą pasistenkit paskirti vyrui arba vaikams. Tai tikrai labai...
Šviežias uogas perrinkite, nuplaukite ir, sluoksniuodami su cukrumi, sudėkite į dubenį. Palikite 8-10 valandų pastovėti, paskui išvirkite. Virdami pakaitomis kaitinkite ir atvėsinkite puodą su uogomis: iš pradžių puodą įkaitinkite iki virimo temperatūros, paskui 15-20 minučių nukelkite jį nuo ugnies. Tada vėl...
Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai. Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais (pusmėnuliais), suberiame druską ir viską išmaišę paliekame pastovėti parą. Išverdame marinatą ir užpilame jį ant pomidorų ir svogūnų. Viską paverdame apie 2-3 minutes ir supilstome...
Į 0,5 I stiklainius dėkite po 2 pipirus, gvazdikėlius ir gabalėlį cinamono žievės. Apgremžkite ir truputį patrumpinkite vyšnių kotelius, uogas sudėkite į stiklainius ir užpilkite išvirtu pravėsu-siu marinatu. Kaitinkite 85 °C temperatūroje 15 min. Sandariai uždarykite. Marinuotos vyšnios labai tinka šventiniams...
Konservuoti agurkai. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti plonais griežinėliais supjaustytas morkas, supilti druską, cukrų, actą, aliejų, sudėti susmulkintus česnakus, krapus ir petražoles. Viską išmaišyti ir palikti per naktį. Kitą dieną viską užkaitinti...