Tag archives for Kalėdų stalas
Įdaryti valgiai Kūčioms ir Kalėdoms
Lietuvos kulinarinis paveldas Kepta lašiša Išvalyti ir nuskusti 1kg lašišą. Nasrus pražiodinti, įdėti morkas, kad iškepusios nasrai gautųsi prasižioję. Iš vidaus apšlakstyti 20g obuolių actu, žiupsneliu maltų juodųjų pipirų ir palikti valandai marinuotis. Prieš kepant, veterinariniu švirkštu su stora adata…
Kitokie kepiniai Kalėdų stalui
Senovinis žemaitiškas Kalėdų plokštainis 10 kiaušinių,300 g medaus,320 g kvietinių miltų (geriausiai Ekstra),320 g naminės grietinė g gabalėliais supjaustytų džiovintų slyvų,300 g pakepintų ir sukapotų lazdynų riešutų. Baltam glajui: 20 g citrinos sulčių,100 g išsijotos cukraus žiovintų abrikosų, razinų, be…