Kalvadosas (nuo pranc. Calvados regiono) - iš sidro (obuolių vyno) gaminamas spiritinis gėrimas, kilęs iš Žemutinės Normandijos (Prancūzijos regionas). Daromas maždaug iš 50 skirtingų obuolių rūšių: šie surenkami ankstyvą rudenį, paskui subrandinami, iš jų išspaudžiamos sultys, iš kurių daromi sidrai. Vėliau...
Krupnikas - 35-45% stiprumo lietuviškas medaus ir žolelių likeris. Geriamas mažomis taurelėmis, pašildytas iki 50 laipsnių temperatūros. Tai vienintelis pasaulyje likeris, kuris geriamas karštas. Krupnikas 1593 sukurtas Benediktinų vienuolių, apgyvendintų Radvilų dvare Nesvyžiuje. Likeris ilgą laiką buvo populiarus tik Lietuvoje, tačiau...
Brendis laikomas seniausiu iš distiliuotų (spiritinių) gėrimų, pradėtas gaminti dar XII amžiuje, o kai kurių istorikų manymu - dar anksčiau (Romos imperijos ar ankstesniais laikais). Vynas buvo distiliuojamas, siekiant supaprastinti jo pervežimą į tolimas šalis. Labiausiai brendžiai ėmė plisti XVII-XVIII amžiuose,...
Besilankydamas kinų ir japonų virtuvės restoranuose Lietuvoje, dažnai užtinki tradicinį tų kraštų gėrimą – sakę. Bet kaip jis tik nevadinamas – ir ryžių vynas, ir ryžių degtinė, ir ryžių trauktinė. Nors pagal gamybos technologiją teisingiausia būtų sakę vadinti ryžių alumi. Tikima,...
"Black Velvet" - tai visame pasaulyje žinomas prekinis ženklas, atstovaujantis ypatingai švelnaus, minkšto ir unikalaus skonio kanadietišką viskį. Black Velvet Canadian Whisky istorija apima 50 metų. Šio viskio gamybai naudojami tik geriausi rugių grūdai, kukurūzai ir kristalinio švarumo Kanados vanduo tam,...
Šviesiai auksinės spalvos, subtilaus, lengvo skonio su švelniu medžio prisilietimu ir auksinių miežių aromatu. Tai aukščiausios kokybės airiškas viskis, distiliuotas, brandintas ir sumaišytas Airijoje. Populiariausias airiškas viskis Lietuvoje. Triguba distiliacija, tapusi legenda, ir ilgametis brandinimas (4-7 metai) ąžuolinėse statinėse sukuria minkštą,...
Tullamore Dew 12 YO - tai kruopščiai atrinktų trigubos distiliacijos airiškų viskių, išlaikytų nuo 12 iki 15 metų, subrandintų senose burbono ir chereso statinėse, mišinys. Tik įpylus gėrimo į taurę, iš karto atsiskleidžia jo kvapo rafinuotumas ir sudėtingumas. Lengvai apdegintos burbono...
„Grand Cavalier“ - švelnaus, ilgai išliekančio skonio, turtingo aromato brendis, 6 metus brandintas ąžuolo statinėse tam, kad įgautų nepaprastą skonį bei charakterį. Gamyboje naudojamas vyno distiliatas iš Prancūzijos vyndarystės širdies - Bordo regiono, suteikiantis brendžiui ypatingą skonį ir aromatą. Brendis išpilstytas...
"Scottish Leader" - tai unikalaus skonio, išsiskiriančio charakterio viskis, pagamintas ir išpilstytas Škotijoje. Šio maišyto (blended) viskio didžiąją dalį sudaro "malt", suteikiantis Scottish Leader turtingą, pilno aromato, "apvalų" skonį, kurį taip mėgsta tie, kas supranta škotišką viskį ir Aukštikalnes. Savo unikalaus...
Šis brendis pasižymi topazo spalva, su žalsvais ir seno aukso atspalviais bei giliu ir tirštu aromatu, atskleidžiančiu graikiškų riešutų ir džiovintų vaisių kvapų niuansus. Skonis intensyvus, švelnus ir koncentruotas, su švelniais vanilės ir cinamono poskoniais. Jo gamybai naudojamos Xarello, Macabeao ir...