Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archives for Kulinarija - Page 12

Grybų Marinavimas (Konservavimas)

MarinavimasŠis grybų konservavimo būdas truputį sudėtingesnis nei sūdymas. Be to, marinuojami vertingesni ir tik jauni, be kotų, tvirtos konsistencijos grybai, geriausia kiekvieną rūšį atskirai, bent nemaišyti baravykinių su lakš yra įvairių būdų. Svarbiausia paruošti marinatą, kuriame negalėtų daugintis botulino bakterijos.…
Plačiau >>

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje

Džiovinti pomidorai, konservuoti alyvuogių aliejuje Džiovinimas – taip pat vienas iš konservavimo metodų.Prinokusių pomidorų,pora skiltelių česnakų,alyvuogių aliejaus (geriausiai tiktų Extra Virgin),baltojo vyno acto,druskos,prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka čiobreliai, bazilikai, rozmarinai – kiekvienam pagal skonį). Džiovinimas Nuplaunam pomidorus ir paliekam juos…
Plačiau >>

Vaikų numylėtiniai “Agurkėliai su garstyčiom”

4 kg agurkų supjaustomi plonomis riekutėmis išilgai agurko. Paruošiamas marinatas: 2 stiklinės cukraus2 šaukštai druskos0,5 litro 9 procentų acto(geriau su prieskoniais)2 šaukštai garstyčių (aštrios tinka labiausiai) Marinatas užverdamas, įdėjus visokių žalumynų: lauro lapųkrienų lapųserbentų ir vyšnių lapųkalendros (kas mėgsta). Atvėsinamas,…
Plačiau >>

Marinuotos daržovės “Vasara stiklainyje”

Mums reikės: Šparaginių pupeliųAgurkųSvogūnųPomidorų Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Marinatui: 1 litras vandens1 valg. šaukštas druskos,3 valg. šaukštai cukraus,100 ml. acto 9…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis

Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Plačiau >>

Konservavimas ir marinavimas. Skaitytojų receptai

Konservuoti agurkai 4 kg agurkų (gali būti ir peraugę)4 morkos2 valgomi šaukštai druskosnevisai pilna stiklinė sukraus1 stiklinė 9% acto1 stiklinė aliejauspetražolių, krapų, česnakų kas kiek mėgsta. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti…
Plačiau >>