Archives for Kulinarija - Page 12

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis

Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Plačiau >>

Konservavimas ir marinavimas. Skaitytojų receptai

Konservuoti agurkai 4 kg agurkų (gali būti ir peraugę)4 morkos2 valgomi šaukštai druskosnevisai pilna stiklinė sukraus1 stiklinė 9% acto1 stiklinė aliejauspetražolių, krapų, česnakų kas kiek mėgsta. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti…
Plačiau >>

Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui

• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepa­mirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba še­šiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis

Marinuoti agurkai griežinėliais Reikės: 6 kg agurkų;2,5 litrų vandens;6 šaukštai druskos;0,5 kg cukraus;200 g acto (galima ir pagal skonį);vyšnių lapų (pagal skonį);krapų (pagal skonį);50 g prieskonių agurkų marinavimui (yra specialūs parduotuvėse). Paruošimas: Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 3 dalis

AGURKAI SU MEDUMI 1-am litrui marinato:2 šaukštai druskos;1,5 stiklinės cukraus;1 stiklinė acto;1 arbatinis šaukštelis ciberžolės;2 šaukštai medaus;Į stiklainį:Agurkai; Juodųjų ir kvapniųjų pipirų, krapų, česnako, lauro švirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką,…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 5 dalis

Marinuoti burokėliai obuolių sultimis Burokėliai, obuolių sultys, druska, lauro lapeliai, pipirai. Virtus burokėlius (nuluptus) sutarkuojame arba supjaustome užpilame karštomis obuolių sultimis (geriausiai tinka naminės), dedame druskos pagal skonį, lauro lapus, pipirus, užkaičiame iki virimo. Supilstome į indelius. gero apetito. "Ikra"2…
Plačiau >>