Marinavimas. Skaitytojų receptai. 3 dalis
Agurkai su medumi. Išvirti marinatą. Agurkus stambiai juostelėmis supjaustyti, dėti į stiklainį, tarpuose berti pipiriukus, dėti krapus, česnaką, lauro lapelį. Užpilti verdančiu marinatu ir pridengus palaikyti, kol atvės stiklainiai, apie 1 valandą. Tada pakaitinti stiklainius apie 10min. ir užsukti. MArinuotos daržovės arba agurkai. Į 3 litrų stiklainį sudėti įvairias daržoves: mažas cukinijas, mažų jaunų morkų, svogūno, česnako, moliūgo, šparaginių pupelių, agurkų, kvapniųjų ir karčiųjų pipirų. Berti 12 arbat. šaukštelių cukraus; 6 arbat. šaukštelius druskos; pilti 150 ml. acto (9 proc.). Tada pripilti į stiklainius vandens (šalto) ir kaitinti, kol daržovės pakeis spalvą. Mažesnio tūrio stiklainiams atitinkamai mažinti normą. Skanu tokiu receptu vien agurkėlius marinuoti. Marinuota paprika su medumi. Papriką supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas, sudėti į verdantį vandenį ir pavirti apie 3 min. Dėti į iškaitintus 0,5l stiklainius, kur jau turi būti įdėta 1 šaukštelis medaus ir skiltelė česnako. Po to supilti paruoštą marinatą, kuriam reikės: 1l vandens, 1 st. aliejaus, 1 st. acto, 1 st. cukraus, 1 v.š. druskos.