Archives for Kulinarija - Page 11

Marinuotos daržovės “Vasara stiklainyje”

Mums reikės: Šparaginių pupeliųAgurkųSvogūnųPomidorų Visų daržovių reikėtų imti lygiomis dalimis, tik svogūnų kiek mažiau gali būti. Po kelias šakeles krapų, skiltelę česnako, juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui. Marinatui: 1 litras vandens1 valg. šaukštas druskos,3 valg. šaukštai cukraus,100 ml. acto 9…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 6 dalis

Marinuoti saldžiarūgščiai žali pomidorai 1 kg žalių pomidorų0,5 kg svogūnų2 šaukštai druskos Marinatui: 1 litro vandens150 g acto (9 proc.)6 šaukštai cukraus20 juodųjų pipirų7 lauro lapų7 kvepiančiųjų pipirų Pomidorus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais, svogūnus pjauname per pusę ir supjaustome griežinėliais…
Plačiau >>

Konservavimas ir marinavimas. Skaitytojų receptai

Konservuoti agurkai 4 kg agurkų (gali būti ir peraugę)4 morkos2 valgomi šaukštai druskosnevisai pilna stiklinė sukraus1 stiklinė 9% acto1 stiklinė aliejauspetražolių, krapų, česnakų kas kiek mėgsta. Agurkus supjaustyti griežinėliais apie 1 cm storio ir sudėti į dubenį. Ten pat sudėti…
Plačiau >>

Konservavimas. Daržovių ruošimas ilgam laikymui

• Konservavimas. Kadangi paruoštuose konservuose vitaminų po truputį mažėja, tai neruoškite atsargų ilgesniam laikui. Nepa­mirškite, kad konservų atsargų šeimai reikia penkiems arba še­šiems žiemos ir pavasario mėnesiams. Žemės ūkio produktams konservuoti namie naudokite druską, cukrų, actą ir citrinos rūgštį. Konservuojamą…
Plačiau >>

Marinavimas. Skaitytojų receptai. 1 dalis

Marinuoti agurkai griežinėliais Reikės: 6 kg agurkų;2,5 litrų vandens;6 šaukštai druskos;0,5 kg cukraus;200 g acto (galima ir pagal skonį);vyšnių lapų (pagal skonį);krapų (pagal skonį);50 g prieskonių agurkų marinavimui (yra specialūs parduotuvėse). Paruošimas: Į 2,5 l verdančio vandens įdėti krapus, vyšnių…
Plačiau >>