Valgyti darykite su daug česnakų, daug svogūnų, patiekalus duokite ne su chemikalų ir krakmolo prifarširuotais parduotuviniais kečupais, o su savo paruoštomis garstyčiomis arba krienais…

Valgyti darykite su daug česnakų, daug svogūnų, patiekalus duokite ne su chemikalų ir krakmolo prifarširuotais parduotuviniais kečupais, o su savo paruoštomis garstyčiomis arba krienais.

Prieš gripą ir imunitetui stiprinti (I dalis) >>

Per kiaulių gripą išmeskite iš valgiaraščio vištieną, krabų lazdeles, šaldytą žuvį, šaldytas daržoves ir vaisius, šaldytus bulvių ir miltų pusgaminius (cepelinus, virtinius, blynus ir visą kitą prastmaistį).

Be to pasidarykite sveikatinantį apsauginį spanguolių arba bruknių gėrimą: sutrinkite plakikliu (blenderiu) 500g uogų, sutrinkite trintuve arba išspauskite preseliu 50g česnako, sumaišykite su 100g medaus ir taip laikykite uždarame inde šaldytuve. Geriant į 200g vandens įplakite 50g uogų mišinio. Gerkite dažnai (per dieną iki 3 litrų, o vaikeliams duokite per pusę mažiau). Gripo epidemijos laikotarpiu vaikus girdykite tik šviežiomis, ką tik išspaustomis šviežių daržovių, uogų ir vaisių sultimis, bet jokiu būdu neduokite vaikams gerti sulčių iš pakelio, nes tenai yra ne sultys, o falsifikatai, jokiu būdu neduokite nuodingų bamblinių limonadų, niekada savo vaikams nepirkite gira nebuvusių „girų“ bei organizmą alinančių cocapepsicolų, fantųspraitų, ir ypatingai nuodingų „energinių“ gėrimų.

Galima gerti ir karštą arbatą su imbieru, citrina ir medumi. Bet lietuviams labiau padėtų gyvas alus (jokiu būdu ne pasterizuotas, angliarūgšte pripūstas, kurio prikrautos parduotuvių lentynos).

200g gyvo alaus pakaitinkite iki 40 laipsnių, įmaišykite šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako, šaukštelį trintų krienų, pusę šaukštelio bičių duonelės, įlašinkite 20 lašų ežiuolės tinktūros.

Pradėjus kosėti, gerkite karštą pienu su medumi ir česnaku. 200g naminio pieno (jokiu būdu ne parduotuvinio, nes tai yra ne pienas, o tik pieno falsifikatas) pakaitinkite iki 40 laipsnių, ištirpinkite jame nubrauktą šaukštą medaus, šaukštelį trinto česnako ir mažais gurkšneliais išgerkite.

Neblogai būtų namuose laikyti česnakus, dažnokai padeginti česnakų stagarus ir patiems jais pakvėpuoti, ir kambarius, ypač vaikų, pakvėpinti.

Suskaudus gerklei, išvirkite bulvių su luobelėmis, nupilkite vandenį ir, užsidengę galvą rankšluosčiu, kvėpuokite bulvių garais.

Svarbiausiai – mūvėkite šiltas kojines, geriausiai vilnones. Jei pajutote negalavimą, pakaitinkite kojas karštame vandenyje su garstyčiomis, nušluostykite, apsimaukite vilnones kojines ir griūkite lovon. Jokių televizorių, – tik knygą į rankas…

Nėra geresnio vaisto už garinę lietuvišką pirtį, tačiau ne visi jas turi. Todėl du kartus per savaitę prieš einant gulti pasidarykite 45 laipsnių karščio vonią ir sėdėkite karštame vandenyje 10 minučių. Kam sunku, ką kamuoja širdies negalios, apsišlakstykite galvą, krūtinę šalia pasidėtų šaltu vandeniu. Išlipę apsišluostykite, susivyniokite į lininę ar medvilninę paklodę, gulkite į lovą ir apsiklokite. Kai gerai išprakaituosite, pasikeiskite patalynę ir ramiai… miegokite…

O svarbiausiai gripo epidemijos metu nereikėtų gerti alkoholinių gėrimų, net vyno, nevalgyti parduotuvėje pirktų konditerijos gaminių, kuriuose yra daug chemikalų, naikinančių mūsų organizme esančias kovingas, imunitetui būtinas bakterijas.

Vincentas Sakas
Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
Tel. +370 463 50292. Mob. tel. +370 617 24338
El.paštas: vsakas@gmail.com

Vincentas Sakas straipsnyje „Vincentas Sakas: nepriklausomas mitybos ekspertas” taip pristato save : Pirmą kartą Lietuvoje specialybė „kulinarijos ekspertas“ atsirado tada, kai į mano Valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą 2002 metais UAB „Ekovalda“ 18-064083 („RIMI“ prekybos tinklas) įrašė, jog esu priimtas darban kulinarijos ekspertu. Sutvarkęs jų kulinariją išėjau ir nuo to laiko visą laiką esu nepriklausomas ir niekam neįsipareigojęs. Norint tapti ekspertu reikia ypatingai gerai išmanyti maisto ir gėrimų gamybos technologijas ir kasdien gilinti žinias šių veiklų dinamikoje, daug laiko praleisti Europos bibliotekose ieškant senuose rankraščiuose ir knygose dalykų apie mitybą, maisto ir gėrimų gamybą. Kasdien sekti pokyčius, vykstančius žemės ūkio ir maisto gamybos kaitoje, kasdien prie kompiuterio praleisti bent 8 valandas, skaitant kas naujo pasaulyje įvyko mitybos ir sveikatos, kulinarijos, konditerijos, bakalėjos reikaluose. Taip pat restoraninio verslo, serviravimo, kulinarinio dizaino ir patiekalų bei gėrimų patiekimo madų pasaulyje.

Views All Time
Views All Time
77
Views Today
Views Today
2
0 0
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn