Lietuvoje užfiksuotas 4 balų stiprumo žemės drebėjimas

Lietuvoje užfiksuotas 4 balų stiprumo žemės drebėjimas

Antradienį po pietų kai kur Lietuvoje užfiksuotas žemės drebėjimas.

Lietuvos geologijos tarnybos direktoriaus Juozas Mockevičius BNS sakė, kad Ignalinos atominės elektrinės seisminė 14 val. 05 min. stotis užfiksavo 4 balų stiprumo pagal Richterio skalę žemės drebėjimą.

„Mūsų platumoms tai buvo stiprus požeminis smūgis“, – sakė J.Mockevičius.

Straipsniai 1 reklama

Ignalinos AE atstovai BNS teigė, kad požeminis smūgis nesutrikdė jėgainės darbo.

Atominėje elektrinėje dabar 1300 megavatų galia veikia vienas iš dviejų reaktorių. Antrajame atliekamas planinis remontas.

Anot J.Mockevičiaus, žemės drebėjimas buvo juntamas visoje Lietuvoje, bet nevienodai – labiausiai jis jautėsi Klaipėdos krašte.

Klaipėdos jūrų uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius BNS sakė, kad požeminis smūgis uosto darbo nesutrikdė, laivai išplaukia iš uosto ir įplaukia į jį pagal grafiką.

Žemės drebėjimo epicentras buvo Kaliningrado srityje, sausumoje. Jis užfiksuotas taip pat kaimyninėse Latvijoje ir Lenkijoje, Baltarusijoje, Rusijoje bei Austrijoje.

Aukščiausio Lietuvoje pastato – radijo ir televizijos bokšto Vilniuje tarnybų darbuotojai teigė žemės drebėjimo nepajutę. Kitame aukštame pastate Vilniuje – verslo centro „Europa“ viršutiniame 30-ajame aukšte įsikūrusios bendrovės „Hanner“ darbuotojai žemės drebėjimo taip pat nepajuto.

Anot J.Mockevičius, pastarąjį kartą požeminis smūgis Lietuvoje buvo užfiksuotas 2001 metais, tačiau jis buvo gerokai silpnesnis.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *