Paskutinis “smirdadienis” – populiarus baras savanoriškai atsisako rūkymo patalpose
Baras “In Vino” penktadienio akciją pavadino “Paskutinis smirdadienis”. Jos metu peršama mintis, jog ši diena skirta paskutinį kartą “atsirūkyti” viduje. Po to visi rūkaliai – į lauką. “In Vino” nutarė savo iniciatyva nuo šių metų gegužės pirmosios visam laikui atsisakyti rūkymo baro viduje.
Populiari Vilniaus vieta, kur vakarais renkasi aktoriai, reklamos, žiniasklaidos ir ryšių su visuomene atstovai bei naujosios kartos kino kūrėjai, prisigrūsdavo tiek žmonių, jog pasak šeimininkų, ore kirvį įkirsti galėjai ir 60.000 litų investuotų į galingą ventiliacijos sistemą nepasiteisino.
Vienas baro savininkų, pats reklamą kuriantis, fotografuojantis bei Radiocentre “Radijo krašto” laidą vedantis Kristupas Baublys teigia, jog su baro vadybininkais laukė šiltesnių dienų, kai dalis kavinės vėl persikels į Aušros vartų gatvę ir kiemelį. “Visi puikiai žinome kaip “kvepia” drabužiai kitą rytą, net ir po lengvo vakarėlio, praleisto bare, kuriame daug rūkoma. Striukės, paltai ar švarkai – viskas keliauja “praustis”. Gal paradoksalu, bet ėmėmės šios iniciatyvos, patys būdami rūkaliai, ir visam laikui atsisakome rūkymo baro viduje, manydami, jog tai – ne tik sąžiningas, bet ir sveikas kompromisas”, – sako Kristupas. – “Neseniai teko viešėti San Franciske, kur rūkymas uždraustas visose viešose patalpose be išimties. Savo kailiu patyriau, jog ištiesų tokiu atveju surūkai gerokai mažiau, o vyno išgeri daugiau. Ir avis sveika, ir vilkas neužsikrėtęs!”
“Pastaruoju metu net Seime vykstanti diskusija “leisti ar drausti” rūkyti barų viduje jokiu būdu su mūsų apsisprendimu nesusijusi, bet mums malonu, kad politikai mus supranta” – į klausimą atsako ir politinių sąsajų kratosi kitas baro bendraturtis Andrius Makarovas. “Žinią apie šią akciją išplatinsime ir kai kuriems politikams, tad jų pasirodymas bare kaip supratimo ženklas būtų priimtas natūraliai, o aptarnauti jie būtų taip pat nuoširdžiai, kaip ir bet kuris kitas mūsų svečias”, – šypsosi Andrius.
Daugiau informacijos: