Bacardi Light
Bacardi Light yra visame pasaulyje žinomas romas, gaminamas pagal originalų Dono Fakundo sukurtą receptą. Romas yra maišytas, filtruotas per anglį, mažiausiai vienerius metus brandinamas ąžuolo statinėse ir filtruotas per anglį dar kartą, norint gauti subtilų, lengvą ir sausą skonį. Bacardi romas visame pasaulyje garsėja kaip nepamainomas įvairiausių kokteilių komponentas. Romas – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš romo spirito, gaunamo rauginant cukrinių nendrių sultis. Jame yra specifinių komponentų: etilo acetato, sviesto rūgšties, romo aliejaus, kurie suteikia būdingą skonį ir kvapą. Romas daugiausia gaminamas tose šalyse, kuriose auginamos cukrinės nendrės – Kuboje, Jamaikoje, Bahamuose, Meksikoje. Bacardi – tai kompanijos įkūrėjo pavardė. Donas Fakundo Bacardi buvo vyno žinovas ir prekiautojas. XIX amžiuje Donas Fakundo emigravo iš Ispanijos į Kubą,, kur ir pretęsė savo mėgstamą užsiėmimą. Taip 1862 metais prasidėjo vieno žymiausių pasaulyje romų Bacardi istorija. Keičiasi laikai, keičiasi gamybos technologijos, bet ir šiandien Bacardi romas gaminamas pagal seną Dono Fakundo receptą, kuris perduodamas iš kartos į kartą.