Kategorija: Kulinarija

Cezario žudymas virtuvėje arba kulinarinės aistros ir spekuliacijos dėl vienų salotų (II)

Šiandien pasaulyje egzistuoja tūkstančiai įvairiausių „Cezario salotų“ receptų… Šiandien pasaulyje egzistuoja tūkstančiai įvairiausių „Cezario salotų“ receptų, deja, rodančių ne virėjų išradingumą ir meistriškumą, o demonstruojančių „kūrėjų“ neprofesionalumą ir nesuvokimą maisto produktų dermės, receptūros autentikos. Kulinariniai racionalizatoriai savo „kūrybos“ salotoms romėniškus salptlapius...

Cezario žudymas virtuvėje arba kulinarinės aistros ir spekuliacijos dėl vienų salotų (I)

Cezario salotas galima ypač lengvai ir greitai pagaminti, bet dar greičiau jas galima sugadinti, išniekinti ir netgi gastronomiškai nužudyti. Cezario salotas galima ypač lengvai ir greitai pagaminti, bet dar greičiau jas galima sugadinti, išniekinti ir netgi gastronomiškai nužudyti. Salotos savo pavadinimą...

Gal jau šį pavasarį išmoksime skirti šparagus nuo pupelių

Pupelės nebūna šparaginės, kaip nebūna apelsinų bulvių Šiandien botanikos nesimokę daržovių tiekėjai, maisto parduotuvių pardavėjai ir nekvalifikuoti virėjai ankštines pupeles vadina „šparaginėmis pupelėmis“, teigdami, kad taip jas vadina Rusijoje, kad taip buvo priimta vadinti sovietinio „obščepito“ laikais, ir žmonės prie to...

Lietuvos aukštosios kulinarijos krizė

Užsienio kulinarai ir mitybos specialistai teigia, kad Lietuvoje nėra lietuviškų restoranų. Lietuvoje nėra lietuviškų restoranų Užsienio kulinarai ir mitybos specialistai teigia, kad Lietuvoje nėra lietuviškų restoranų, nes aukštesnės klasės restoranuose yra taip vadinamos „europietiškos virtuvės“ (grynai lietuviškas mažaraščių virėjų išmislas, nes...