Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Archives for Kulinarija - Page 14

Kulinarija

Tėvams vegetarams

Šiame skyriuje bandysime pateikti informacijos tėvams, auginantiems arba auginsiantiems vaikus vegetarais. Su pirmais klausimais ir abejonėmis susiduria dar tik planuojantys nėštumą tėvai. Čia galite rasti patarimų besilaukiančioms mamoms – vegetarėms. Pasaulyje vis daugėja žmonių, auginančių vegetarus arba netgi veganus vaikus,…
Plačiau >>
Kulinarija

Vegetarizmas – ne visada į sveikatą

Nusprendusieji tapti vegetarais turi kruopščiai planuoti valgiaraštį ir vartoti papildus. Būti vegetaru - madinga. Vis daugiau žmonių Lietuvoje pasiryžta nevalgyti mėsos ir populiarinti vegetarizmo idėjas, o vegetarų skaičius pasaulyje kasmet didėja. Didžiojoje Britanijoje yra 4 milijonai vegetarų, o Lietuvoje statistiniai…
Plačiau >>
Kulinarija

Vegetarėmis dažniau tampa moterys

Spalio 1-ąją minima Tarptautinė vegetarų diena. Šią dieną žmonės skatinami nevalgyti mėsos ir susimąstyti apie savo mitybos įpročius. Gydytojai tvirtina, kad vegetarizmas turi privalumų ir trūkumų. Kauno medicinos universiteto klinikų dietologė Rūta Petereit sako, kad vegetarais tampama dėl kelių priežasčių. Vieni nevalgo…
Plačiau >>
Kulinarija

184 kg sverianti mama savo trynukus maitina „McDonald‘s“ maistu

Nenoriu, kad jie manytų, jog reikia galvoti apie tai, ką valgai“, — savo nenuginčijama išmintimi dalijosi 24 metų motina, britė Leanne Salt. Jos trynukai Deanna, Daisy ir Finlee kone kasdien „skanauja“ „McDonald‘s“ maistą, mat bedarbė Leanne „pernelyg užsiėmusi“ gaminti jiems…
Plačiau >>
Kulinarija

Apie viršsvorį. Kaip McDonald užkandžiai pakeitė pasaulį

1948-aisiais Maurice ir Richard McDonaldai nusprendė, kad jiems jau gana sudaužytų indų ir nuostolių dėl nenuoramų lankytojų – paauglių. Jie atidarė pirmąjį McDonald restoraną vietoj jiems priklausiusio tradicinio užvažiuojamojo San Bernardino restorano Kalifornijoje. Kad pritrauktų lankytojus, McDonaldai nudažė pastatą ryškiai…
Plačiau >>
Kulinarija

Hamburgerio istorija

Po 25 metus trukusių sociologinių tyrimų ir reklamos, sumuštinis Big Mac šiandien garsus kaip peliukas Mikis ir Kokakola. jĮ galima nusipirkti visur, jis amerikietiškas kaip laisvės statula. Tai vienintelis patiekalas pasaulyje, kurio taip nemėgsta virėjai, kurį taip smerkia gydytojai ir…
Plačiau >>
Kulinarija

McDonald’as

Jei nori pamatyti kur ritasi pasaulis, nueik į greito maisto restoraną ir pasižiūrėk į žmones. Aš šitą raštliavą būtent ir sukurpiau viename McDonald'e Liverpulyje. Bet prieš tai norėčiau papasakoti apie savo naują draugą. Mano gyvenime jis atsirado visai netikėtai, kai…
Plačiau >>