intel logo symbol brand Straipsniai.lt
| |

Intel už originalius straipsnius apie “Muro dėsnį” siūlo 10 tūkstančių dolerių

Kompanija Intel pranešė, kad skirs 10 tūkstančių dolerių atlygį už žurnalo Electronics 1965 metų balandžio 19 dienos egzempliorių, kuriame buvo išspausdintas straipsnis “Integralinių schemų papildymas komponentais”. Straipsnio autorius – Gordonas Muras (Gordon Motore), jis vienas iš Intel kūrėjų. Šis straipsnis įėjo į istoriją kaip pirmasis šaltinis, taip vadinamo “Muro dėsnio”.

“Muro dėsnio” esmė slypi tame, kad kiekvienąkart, per pusantrų metų, kompiuterinių procesorių našumas padvigubėja. Po to, kai autorius pirmą kartą straipsnyje suformulavo šią mintį apie kompiuterinių technologijų perspektyvas, ji pasiteisino praktikoje ir dabar laikoma sėkminga pranašyste, nors yra pagrįsta moksliškai.

Žurnalo originalą praterliojo pats Muras ir jis nebuvo išsaugotas Intel. Intel, nusprendusi egzempliorių padaryti korporacijos relikvija, kreipėsi į žmones per tiesioginį eBay aukcioną, kur yra servisas “Want it Now”, vartotojai gali palikti užklausas apie tam tikrus dalykus. Už pirmąją žurnalo kopiją, jeigu ji bus geros būklės, siūloma 10 tūkstančių dolerių, taip pat Intel nupirks ir keletą kitų egzempliorių, bet už daug mažesnę kainą.

Straipsniai 1 reklama

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *