Alienware Pentium 4 “įsuko” iki 4 GHz

Alienware Pentium 4 “įsuko” iki 4 GHz

Alienware kompanija, kurios specializacija – žaidimams skirtos sistemos, vieną iš savo stacionarių PC modelių pateikia su sava Intel Pentium 4 procesoriaus versija, veikiančia 4 GHz taktiniu dažniu.

Penktadienį pristatytas Area-51 ALX modelis naudoja “overklokingą”, arba priverstinio procesoriaus taktinio dažnio padidinimo metodą, todėl pasiekta Intel oficialiai dar nepalaikoma 4 GHz dažnio kartelė. Aišku, esant tokiam darbo režimui, procesorius gali perkaisti, todėl Alienware naudoja savo sukurtą specialią skysto aušinimo sistemą.

Daugumai vartotojų 4 GHz dažnio Area-51 ALX PC – per daug brangi pramoga: Alienware svetainėje esantis kainoraštis šį elektroninės galios stebuklą įvertino $4200, ir tai – tik pats pigiausias modelis, tačiau tikri žaidimų entuziastai visada pasiryžę mokėti didelius pinigus, kad tik galėtų turėti pačią moderniausią ir greičiausią aparatūrą.

Straipsniai 1 reklama

Tai ant kojų padėjo atsistoti ne vienam PC gamintojui, įskaitant Alienware ir Falcon Northwest.

Fanatai gavo galimybę 4 GHz apturėti anksčiau laiko – neseniai Intel atidėjo 4 GHz dažnio Pentium 4 procesorių gamybos pradžią, juos gaminti nutarusi nuo pirmojo 2005 metų ketvirčio. Anksčiau tai padaryti buvo žadama jau šiais metais. Dabar patys greičiausi Pentium 4 procesoriai veikia 3,6 GHz taktiniu dažniu.

Alienware tvirtina, kad jos lustų greitaeigiškumo dėka naujasis ALX modelis ypač gerai pasižymi, dirbdamas su multimedia terpe, tokia, kaip 3D žaidimai (prisiminkime neseniai išleistą, tačiau net daugelyje šiuolaikinių kompiuterių dar stabdantį Doom3), 3D turinio kūrimas ir skaitmeninis video. Kompiuteris taip pat aprūpintas naująja PCI Express architektūra, o tai padidina sistemą su videokorta jungiančios magistralės praleidžiamąją galią. Į kompiuterį galima sudėti iki 4 GB sparčios Dual Channel atmintinės.

Be 4 GHz Pentium 4 CPU ir skysto aušinimo, į minimalią, Area-51 ALX konfigūraciją įeina 1 GB RAM, CD-RW prievadas, ATI Technology gamybos Radeon X800 videokorta, 10.000 rpm greičiu besisukantis Western Digital Raptor 74 GB kietasis diskas ir Creative pasididžiavimas – Sound Blaster Audigy 2 ZS High Definition garso korta.

Brangesnis modelis (jis kainuoja $5700) jau turi 4 GB atmintinės, Nvidia GeForce 6800 Ultra videokortą, 74 GB talpos Raptor HDD ir įrašantį DVD prievadą.

Pirkėjai prie ALX-Area 51 kainos gali lengvai pridėti šimtus dolerių – jie gali rinktis ne vieną didesnės talpos kietąjį diską arba paspartintą, Pentium 4 Extreme Edition procesorių. Alienware siūlo ir savą šio čipo versiją, veikiančią 3,8 GHz taktiniu dažniu. Priminsime, kad pats greičiausias Intel Extreme Edition procesorius veikia 3,6 GHz taktiniu dažniu.

Tačiau ne visi kompiuterių entuziastai pirmenybę teikia Intel produktams. Tam, kad patenkintų visų pirkėjų poreikius, o ypač tuos, kam prie širdies arčiau Advanced Micro Devices lustai, Alienware siūlo Aurora ALX modelį su AMD Athlon 64 FX 53 CPU, kurio kaina – $4500.

O juk ši firma dar parduoda ir nešiojamus kompiuterius…

Views All Time
Views All Time
3740
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

82 + = 88