Darbo partija politologų siūlymus vertina kaip spaudimą Prezidentui

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnė Loreta Graužinienė politologų mintis dėl ūkio ministro Viktoro Uspaskicho vertina kaip spaudimą Prezidentui Valdui Adamkui.

“Rytoj (ketvirtadienį. – ELTA) Seime darbą pradės komisijos, suformuotos objektyviai ir išsamiai ištirti visus faktus. Todėl šis skubotas kelių politologų vizitas pas Prezidentą komisijų darbo išvakarėse yra akivaizdus bandymas paveikti Prezidentą, bandant suformuoti išankstinę nuomonę”, – trečiadienį išplatintame Darbo partijos pranešime cituojama L. Graužinienė.

Anksčiau trečiadienį Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius Raimundas Lopata pareiškė, jog šalies vadovas turi ilgai nedelsdamas priimti du svarbius sprendimus – pareikšti nepasitikėjimą ūkio ministru ir pareikalauti išaiškinimo, kas yra įmonių grupės “Rubicon group” juodojoje buhalterijoje minimas “abonentas”. Tokį siūlymą jis pateikė trečiadienį vykusiame politologų susitikime su Prezidentu.

Straipsniai 1 reklama

“Išdėsčiau Prezidentui pakankamai radikaliai, bet normalią poziciją, kurią jis turėtų užimti šiandien. Lietuva atsidūrusi naujame istorinio lūžio taške ir, mano supratimu, yra pakankamai dokumentų ar įrodymų, rodančių, kad dabartinis ūkio ministras paslydo ir nebeteko pasitikėjimo. Paralelinis, tokiu pačiu greičiu vykdomas žingsnis – išsiaiškinimas, kas yra “abonentas”, – po susitikimo sakė R. Lopata, pridūręs, jog tai būtų tik du pirmieji žingsniai imantis spręsti fundamentaliųjų problemų.

R. Lopatos įsitikinimu, šiuos žingsnius V. Adamkus turi žengti nedelsdamas: “Išspręskime deuabizacijos klausimą tuoj pat”.

Pasak L. Graužinienės, komisijos savo darbe remsis dokumentais bei faktine medžiaga, todėl galės pateikti objektyvią ir pagrįstą išvadą. Savo ruožtu dabar politologams ir kitiems komentatoriams esą prieinama tik žiniasklaidoje pateikiama, dalinė ir neretai tendencinga informacija

Todėl frakcija, kaip teigiama, tikisi, kad Prezidentas nepasiduos spaudimui, sulauks išvadų ir objektyviai įvertins komisijų atliktą darbą.

Ūkio ministras Viktoras Uspaskichas nekomentuoja politologų raginimų Prezidentui Valdui Adamkui paskelbti nepasitikėjimą juo, vadindamas šiuos siūlymus gandais.

“Man niekas nieko nesakė. Nesiruošiu komentuoti gandų”, – Eltai trečiadienį sakė ministras.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *