Darbo partijoje – vėl netektis

Iš Darbo partijos gretų traukiasi penki joniškiečiai, tarp jų ir skyriaus pirmininkas.

Darbo partijos Joniškio skyrių kūręs ir jam nuo pirmosios dienos vadovavęs Leonas Karaliūnas šio skyriaus tarybai pareiškė atsisakąs pirmininko pareigų ir išeinąs iš partijos, trečiadienį praneša dienraštis „Lietuvos žinios”.

Karaliūnas aiškino, kad tokį sprendimą lėmė kelios aplinkybės. Pirmiausia – nesutarimai partijos skyriaus taryboje. „Lietuvos žinių, duomenimis, skyriuje yra perbėgėlių iš kitų partijų, dabar siekiančių dominuoti Darbo partijoje. Karaliūną įžeidė priekaištai, kad per Seimo rinkimus jis, kaip skyriaus pirmininkas, per mažai dirbęs, todėl į parlamentą Pakruojo-Joniškio rinkimų apygardoje pateko ne „darbietis” Zenonas Pekelis, bet socialdemokratas Jonas Juozapaitis.

Straipsniai 1 reklama

Karaliūnas paneigė įtarimą neva jis atsistatydinęs dėl skandalų Darbo partijos centrinėje vadovybėje.

Darbo partijos vicepirmininkas, Seimo vadovo pavaduotojas Viktoras Muntianas „Lietuvos žinioms” sakė su Karaliūnu nekalbėjęs, todėl nežinąs tikrųjų jo pasitraukimo priežasčių. Pasak jo, skyriaus vadovo išėjimas Darbo partijoje nėra dažnas atvejis.

Partijos Joniškio skyriui laikinai vadovaus Kęstutis Mačiulis, vietos verslo centro direktorius.

„Lietuvos žinios” primena, kad metų pradžioje iš pareigų atsistatydino Darbo partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Saulius kadžys. Iš Klaipėdos skyriaus, kuriam vadovauja parlamentaras Antanas Bosas, pasitraukė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tuometinis vadovas Ruslanas Naumovas bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Simonas Ruikys.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *