A. Pilvelis: “Ji nežino, kas yra prezidentas”

Savaitės žmogus – leidėjas, žurnalistas Algirdas Pilvelis, kuris vienintelis atvirai prabilo apie eurokomisarės Dalios Grybauskaitės netinkamumą būti pretendente į Lietuvos Respublikos prezidento postą.

“Tegul D.Grybauskaitė sėdi buhalterės kėdėje, – kalbėjo A.Pilvelis. – Čia katalikiškas kraštas, kandidatuodama ji gali daugiau prarasti nei atrasti. Lietuvos moterys ir šeimos labai nemylės tokios kandidatės”.

Kodėl, jūsų manymu, Dalia Grybauskaitė netinka prezidento postui? – “Respublika” klausė A.PILVELIO.

Straipsniai 1 reklama

– Pasiūlymas nekandidatuoti į prezidento postą iš mano lūpų nuskambėjo kaip vyresnio žmogaus patarimas. Juk į mokyklą vaikus leidžia sulaukus septynerių metų, septyniolikos žmogus įgyja vidurinį išsilavinimą. Bet negali žmogus pradėti lankyti mokyklos būdamas 12-os. Manau, kad D.Grybauskaitė tampa pirmoke būdama 53-ejų.

Žinome, kas vyksta moters organizme peržengus 50 m. ribą. Galbūt ji negali į save pasižiūrėti iš šalies ir to pamatyti. Ji niekada nepasako, ar gerai jaučiasi kaip moteris. Iš šalies matau, kad ji yra labai įsitempusi ir nervinga. Netgi surengusi spaudos konferenciją ji atsineša didelėmis raidėmis surašytą tekstą po dvi eilutes. Tai rodo, kad jai trūksta intelekto.

Žmogus, norintis gyvenime ką nors pasiekti, privalo bent šiek tiek gyventi viltimi ir turėti protą, širdį ir valią. Jeigu žmogus yra beširdis, kur jis nueis? Į Lukiškes?

Kodėl teigiate, kad Dalios Grybauskaitės nemėgsta Lietuvos moterys?

– Ar ji turi vaikų? Turi vyrą? Šeimą? Kam mums reikia senų panų? Ji graži moteris, bet kodėl neišsprendė šių klausimų? Ar dėl to, kad septynerius metus dirbo eiline darbininke Leningrade kailių fabrike? Gal šio fabriko kvapai, chemija ją paveikė? Sunku pasakyti. Kodėl ji bėgo iš Lietuvos? Mūsų fabrikuose tuo metu ji galėjo uždirbti tiek pat.

Gyvenime galbūt daugiau nuveikė Valdas Adamkus. Jis bent jau žmoną turėjo, Dievas vaikų nedavė.

Ar yra kur nors parašyta, kad D.Grybauskaitė yra krikštyta? Nežinome, kokioje šeimoje ji yra gimusi, kodėl išvažiavo ir metė Lietuvą. Lietuvos moterys juk sako, kad už tokią prezidentę niekada nebalsuos, nes joms baisu. Niekas jos niekada nėra matęs bažnyčioje.

Eurokomisarei – 53-eji, jums netrukus sukaks 65-eri. Žinome, kad mūsų platumose vyrai vidutiniškai išgyvena 63 m., moterys – apie 74…

– Čia jau reikia žiūrėti, kiek žmogus gyvena kartu su politika. Aš politikoje – jau nuo Sąjūdžio laikų. Supraskime ir tai, kad kiekvienas žurnalistas, redaktorius yra politikas. Žurnalistas yra nuoseklus žmogus ir jis labai gerai panaudoja protą, širdį ir valią kovodamas su banditais.

D.Grybauskaitė pirmiausia neturi laisvumo. Ji gal turi protą ir valią, nes pasiekė labai nemažai, bet širdies ji neturi. Finansininkai ir juristai labai retai turi širdį, be to, 53-ejų moterims prasideda įvairiausios pauzės.

Mano gera sveikatos būklė yra labai lengvai įrodoma, nes mano veikla yra labai sveika. Kiekvieną rytą pradedu labai šaltu dušu.

D.Grybauskaitės išsišokimas yra protu nesuvokiamas. Juk yra žalias žmogus, kaip ir Česlovas Jezerskas, už kurį kalba adjutantas. Manau, kad D.Grybauskaitė pati jaučia, kad tai ne jos kėdė, bet elgiasi labai pižoniškai.

Bet gal Lietuvai sunkmečio laikotarpiu ir reikia gero finansininko?

– Tik ne prezidento. Platonas yra sakęs, kad žmogus iki 50-ies privalo mokytis, o vėliau – mokyti kitus. D.Grybauskaitė patenka tarp žmonių, kurie galėtų mokyti.

Nepatenka tik Arūnas Valinskas, kuris turi žmoną gražuolę europiniu mastu. Žmonės dėl to už jį ir balsuos.

D.Grybauskaitė nieko nekalba apie tai, kad šiandien Lietuvoje būtina mažinti biurokratų skaičių. Apie tai ji niekada ir nekalbės, nes jos rinkimų štabo vadovu tikriausiai bus buvęs finansų viceministras Vitas Vasiliauskas. Ar gali būti kokių nors finansinių pokyčių? Juk jie nesustabdys Lietuvos finansų griūties. Mano manymu, ji Lietuvai nieko negali pasiūlyti, nes neturi idėjų. Todėl norėjau su ja susitikti.

Apie ką būtumėte šnekėję?

– Būčiau kalbėjęs apie tai, kad ji jeigu užsimojo, tai pirmiausia turi pasakyti: “Gerbiamieji, aš atvažiuosiu, nukirsiu galvas tam ir tam, o Lietuvos ekonomikoje per penkerius metus, jei būsiu sveika, padarysiu tą ir tą”. Iš Briuselio ji privalėjo atsivežti savo veiksmų planą. Yra aišku, kad ji jo neturi. Suprantu, kad susitikti turbūt nepavyks.

Pafantazuokime: D.Grybauskaitė tampa Lietuvos prezidente…

– Tada vėl lieka vienas Lietuvos prezidentas – Antanas Smetona, kuris per 20 su trupučiu metų padėjo visos valstybės pamatus. Juk būdama finansų ministre 2001-2004 m. D.Grybauskaitė į Lietuvą įsileido kraujasiurbius bankus, kurie geria mūsų finansinį kraują. Kur ji buvo tada? Be to, D.Grybauskaitė leido privatizuoti kai kuriuos strateginius objektus.

Mano manymu, ji turėtų nieko nelaukdama atsiimti savo kandidatūrą, nes ji nežino, kas yra prezidento kėdė. Jokiu būdu jai negalima daryti šios klaidos. Pirma jos klaida buvo, kad važiavo į Leningradą. Ji yra klaidų virtuozė.

Labai gaila, kad Lietuvos žmonės nemato toliau savo nosies. Žmonėms pakanka pamatyti D.Grybauskaitę per televiziją, ir nugriaudėjo plojimai. Lietuviai negalvoja ir nežino, kas yra prezidentas. Jau dvi kandencijas prezidento postą užima Stasio Lozoraičio rinkimų štabo vadovas. Jis irgi nieko nesiorientavo.

Vašingtone apie Lietuvą žino tik tai, kad jų pensininkas amerikietis nuvažiavo į Lietuvą ir pradėjo vadovauti. Ar šis amerikonas parašė bent vieną normalią kalbą? Prezidentūroje dabar yra du raštingi žmonės: vienas – šiuo metu pernelyg nervingas Lauras Bielinis, kitas – Ramūnas Vilpišauskas.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

[ca-sidebar id="24091"]