Prieš metus V.Adamkus antrą kartą išrinktas prezidentu

Pirmadienį sukanka metai, kai Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus antrą kartą išrinktas Lietuvos prezidentu. Politologai skirtingai vertina antrosios kadencijos pradžią. Politologo Algio Krupavičiaus nuomone, pirmasis prezidento vadovavimo pusmetis buvo pasyvesnis, tačiau vėliau prezidentas ėmėsi iniciatyvos sprenžiant svarbius buvusio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho ir Vilniaus mero skandalus, skatino mokslo ir studijų reformą.

„Pasyvus laikotarpis tęsėsi ilgesnę metų pusę ir dabar mes turime politinio aktyvymo, taip galima vadinti, priepuolį. Dar vienas dalykas, kurio trūksta šioje kadencijoje – Valdas Adamkus neatlieka savotiško tarpininko tarp visuomenės ir institucijų vaidmens“, – sakė A.Krupavičius.

Politologo Lauro Bielinio nuomone, per šiuos metus V.Adamkus įgijo autoritetą visuomenėje, kuriuo vadovaudamasis ir veikė, nes politinių partijų paramos užsitikrinti nepavyko.

„Aš manyčiau, kad prezidentui vis dėl to reikėtų parašyti teigiamą pažymį, jo veikloje daugiau teigiamo negu neigiamo. Pretenzijų jam galima reikšti – kiekvienas, turintis savo galvą, nori, kad būtų kitaip, bet iš tiesų prezidentas veikė gana sudėtingoje šalies vidaus situacijoje, kada skandalai vijo vienas kitą, kada politinės partijos nematė šalia savęs prezidento, veikė tarsi nematydamos jo – prezidentas vis dėl to sugebėjo išsaugoti savo autoritetą ir savo įtaką visuomenei, netgi sustiprinti ją ir sugebėjo realizuoti daugelį užsienio politikos uždavinių, kurie iš tikrųjų labai svarbūs Lietuvai,“ – kalbėjo L.Bielinis.

Anot jo, į prezidentūrą grįžus V.Adamkui, suaktyvėjo ir užsienio politika.

Views All Time
Views All Time
1310
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 + 1 =