Striptizas Norvegijoje – toks pat menas, kaip ir opera

Striptizas yra toks pat menas, kaip baletas ar opera, byloje, kurioje naktinių klubų savininkai siekė išsikovoti mažesnius mokesčius, nusprendė Oslo teismas. „Esu be galo patenkinta. 90 procentų čia apsilankiusių žmonių man sako, kad tai, ką aš atlieku, yra menas”, – sakė Trondheimo mieste įsikūrusiame „Dream Go Go” bare striptizo šokėja dirbanti mergina.

Šią savaitę Norvegijos teismas nusprendė, kad striptizas turėtų būti vertinamas lygiai taip pat, kaip ir kiti meniniai pasirodymai, nuo komikų vakarų iki operos. Šiems renginiams netaikomas pridėtinės vertės mokestis (PVM).

Mokesčių inspekcijų pareigūnai, darydami prielaidą, jog striptizas nėra menas, iš Oslo naktinio klubo „Blue Angel” reikalavo milijono Norvegijos kronų (apie 425 tūkst. litų, kadangi bilietai nebuvo apmokestinti PVM, kuris paprastai siekia 25 procentus.

Straipsniai 1 reklama

„Blue Angels” advokatai tokią poziciją ginčijo, teigdami, kad striptizo šokėjos, pasirodymų metu persirengdamos seselėmis, policijos pareigūnėmis ar flamenko šokėjomis, demonstruoja meninius gabumus. Kitokios nuomonės buvo mokesčių inspekcijos teisininkai. Anot jų, publika į striptizo klubus renkasi pažiūrėti nuogų kūnų, o ne meninio pasirodymo.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *