Jaukai pigiau. Ar įmanoma?

Jei dažnai iškyla klausimas, ką galite padaryti, siekiant įveikti ekonomikos nuosmukį mažinant jūsų išlaidas masalams, ir galvojote, kaip padaryti savo jaukus, kurie būtų individualūs ir jums patiktų – tai dabar yra pats tinkamiausias laikas atlikti šį darbą ir sugauti daugiau žuvies už mažiau pinigų!

Perskaitykite keletą alternatyvių, kurios gerai pasirodė kaip jauko receptų idėjos.

Jūs tikriausiai girdėjote apie pasenusias pažįstamas jaukų receptūras, pagamintas iš 2 komponentų: manų kruopų ir sojų miltų. Tokie sausi milteliai, paprastai turėtų būti maišomi į kiaušinius, pridėjus skonio stiprintojo, o gal ir saldiklių ir kitų priedų, gerinančių mišinio formą savitu skoniu. Čia aš aprašysiu tik pora idėjų dėl alternatyvių versijų gaminat pigius jaukus namų sąlygomis, skirtus trumpajam naudojimui pavasario ir rudens sezonuose.

Straipsniai 1 reklama

Šiuo atveju svarbiausia sudaryti pigų pagrindinį privalomą maisto medžiagų nešėją – mix-ą, o ne naudoti sojos miltų ir manų. Kaip alternatyvą siūloma naudoti geltonus kukurūzų miltus, naminių paukščių lesalus (pvz. viščiukų) ir žirnių miltus, sudėjus visus nesijotus miltus bazė sumaišoma. Papildomai jei naudosite kruopas, avižų dribsnius, atminkite, kad jų perdozuoti nevalia – boilis taps ypač birus.

Jei naudojate kvietinius miltus (skamba keistai), prisiminkite, kad tai yra vieni iš dažniausiai naudojamų miltų pigiųjų serijų boilių mix-uose. Visų šių 3 ingredientų (neskaitant kvietinių miltų) kaina labai maža, ir jūsų masalas, pagamintas iš jų bus tikrai individualus. Dabar atėjo eilė vienai iš svarbių jūsų mix-o dalių – papildams, kurie praturtintų jūsų masalą ar jauką.

Dažnai tai yra baltymų ir mineralinių medžiagų ingredientai Šiuo atveju yra keletas idėjų, kurios gali būti naudojamos kartu ar atskirai jūsų nuožiūra. Galite, pavyzdžiui, pridėti CC Moore Feedstim miltelių, arba kitų fermentų rekomenduojamą kiekį. Tai yra vandenyje tirpus papildas, kuris yra labai svarbus mums kalbant apie šaltą vandenį ir jauko efektyvumą. Taip pat kaip papildą galite naudoti kviečių gemalus ir avižų ar kviečių sėlenas, tai yra labai naudingas, pigus, šaltam vandeniui skirto masalo ar jauko papildas. Norėčiau pridurti, kad 1 gramas betaino 1 kilogramui yra minimalus kiekis jūsų mix-ui.

Kalbant apie kitus privalomus pigaus mix-o ingridientus dar galima paminėti kiaušinių miltus, kiaušinių baltymų miltus – su jais taip pat galite eksperimentuoti. Skysti kiaušiniai yra mažiau efektyvūs juos naudojant savų boilių, skirtų pavasariui ir rudeniui, gamyboje, todėl stenkitės jų nenaudoti ar naudoti kuo saikingiau.

Vienas iš labiau žinomų kritinių taškų apie šalto vandens poveikį jaukui yra ,,natūralaus siurblio veikla“ dėl jauko sugeriančių medžiagų pobūdžio ar absorbuojamo į jauką ar masalą vandens. Ši veikla lemia maistinių medžiagų sklaidą, paskleidžia į vandenį jauko daleles ir tirpalus, į kuriuos jūsų laukiama žuvis būtinai sureaguos.

Kvapiųjų medžiagų naudojimas akivaizdžiai gali padėti šiuo klausimu ir dauguma skonio ar kvapo eterių, sintetinis propileno glikolis, alkoholio arba glicerolio arba tapačių priedų naudojimas turės poveikį, pagerinantį jauko medžiagų difuziją vandenyje.

Labai paprasta alternatyva skonio deriniui galėtų būti grietinėlė, sviestas ar sutirštinto pieno skonio mišinys 50:50 su aštriais prieskoniais (pvz. Indian spice). Tai jūsų pasirinkimas, ar naudoti mažiau skonio stiprintojo, pavyzdžiui, 2 arba 3 ml / kg sauso jauko mišiniui, arba daugiau į masalinį boilį. Atkreipkite dėmesį, kad įvairių skonių ir to paties pavadinimo mix-ų priedai gali skirtis, ypatingai jų sudedamosios dalys, koncentracija, todėl jų poveikio karpių aktyvumui ištyrimas, naudojant skirtingų lygių ir bendrovių produktus, tikrai yra vertas jūsų pastangų!

Rekomenduojama naudoti papildomus mineralų bei vitaminų priedus, kurie yra ypač vertingi šiuo klausimu, taip pat ir CC Moore Cyprivit, kuris tikrai gali įtakoti karpio pagrindinės mitybos patrauklumą. Tai gali skambėti keistai, tačiau kai kurie priedai tirpsta tiek vandenyje tiek riebaluose, todėl šie vitaminai yra patrauklūs karpiams.

Jei norite sustiprinti savo masalą truputį daugiau, turbūt paprasčiausias dalykas, kurį reikia naudoti, yra iš cukraus pudros ir granuliuoto baltojo cukraus padarytas mišinys. Vėlgi, tai padės masalui greičiau sugerti vandenį ir padaryti jį labiau tirpstantį vandenyje. Galbūt norėtumėte pabandyti Ultrasweet koncentruotą saldiklį iš CC Moore? Taip, tai yra paprasta sacharozė, kurios derinys ,,saldiklis plius koncentruotas saldiklis“ užtikrina jūsų masalo ar jauko ilgalaikį saldumą.

Kalbant apie skysčius pabandykite naudoti daug CC Moore Feedstim, o tai daugeliu atžvilgių pranašesnis produktas už skystas mieles. Labai paprasta į pigaus jauko receptą įmaišyti kokį nors ypatingą priedą. Tad kodėl gi ne, tai ir būkite kūrybingi!

Nors daug šalto vandens jaukų yra saldūs, vaisių kvapo, aštrūs ar pieniški, pernelyg griežtų taisyklių nėra, nes tik žuvis sprendžia, kuris jaukas jai labiau patiks. Jei tik norite galite naudoti ir žuvų miltus – jūsų fantazija neribota. Kartu su žuvų miltais paremtu mix- u sėkmingai galite maišyti šiltus kvapus: obuolių (yra ir tokių), ananaso, citrinų sultis, alkoholį. Taip taip, jūsų jaukai bus ypatingi, jie skirsis nuo tame pačiame vandens telkinyje žvejojančių žvejų jaukų, ir tai yra jūsų pranašumas.

Jei naudosite daugiau ingredientų, stipriklių ir skystos medžiagos ir pan. – jūsų masalo ar jauko kaina padidėja. Todėl pasirinkite sudedamąsias dalis, atsižvelgdami ne į tai kas ką siūlo t. y. kreipkite dėmesį ne į tiesiog maistingumą, bet apsvarstykite ir kitus veiksnius, tokius kaip: plūdrumas, tankis, tekstūra, reaktyvumas su vandeniu ir su kitais jaukų komponentais ir t.t. Karpių jaukas, gali būti labai paprastas, bet pakankamai efektingas, atsižvelgiant į tai, kaip jis veikia vandenyje ir žuvų pojūčius, jų gamtos instinktus.

Neįprastai paprasti jaukai gali apgauti atsargų karpį ir gali būti naudojami taip pat efektyviai kaip ir brangesnės serijos. Šiuo klausimu prašome nenuvertinkite savo mix-ų priedų, kurie padės skaidyti jūsų boilį. Tai gali būti tiek kanapės, tiek maltos kanapės tiek kiti priedai, kurie suskaidys boilį vandenyje per keltą valandų. Tai užtikrins, kad jūsų jaukai pradės ,,dirbti“ iškarto, o mums labai dažnai tai yra aktualu, ypač trumpų žūklių ar varžybų metu. Jūsų jaukų paprastumas ir patrauklumas gali užtikrinti jūsų sėkmę žymiai greičiau nei brangūs boiliai. Tačiau to nebus ilgalaikio jaukinimo metu ar ilgos žūklės metu – kiekvienas jaukas turi savo paskirtį, šiuo atveju mūsų tikslas yra pigus ir efektingas masalas šaltame vandenyje trumpai žūklės sesijai.

Dauguma karpių populiariuose vandens telkiniuose yra ypač atsargūs ir į patiektą jauką reaguoja kaip į pavojų, o ne kaip į patrauklų maisto šaltinį.

Nepatiklus karpis mokosi išvengti standartinių populiarių masalo formatų, nes visa ta pasikartojanti patirtis mums išeina ne į naudą. Taigi, kai jie susiduria su jauku, turinčiu daug savybių, kurios skiriasi nuo nepavydėtinos ankstesnės karpio patirties, yra daug kartų didesnė tikimybė padaryti jam klaidą, ko mes ir siekiame. Tik savos gamybos masalai ir jaukai gali suteikti jums galimybę išskirti savo jauką iš kitų ir uždegti karpiui ,,žalią šviesą“.

Žinoma, šiek tiek praktikos visada yra naudinga. Eksperimentuodami pigiais savadarbiais jaukais jūs jos įgysite palyginus nebrangiai. Gamindami savus jaukus jūs tapsite nepriklausomi nuo madų ir begalės patarimų naudoti gatavus jaukus ir masalus. Tik gamindami ir naudodami savos gamybos jaukus tapsite iš tikrųjų nepriklausomi ir karpių mitybos ypatumų žinovai.

Turėdami sąlyginai mažai patirties, bet naudodami individualius jaukus ir masalus, turite realią galimybę pagauti ženkliai daugiau žuvų nei kiti, naudojantys gatavus jaukus.

Galite būti tikri, su 100 procentų garantija, kad niekas kitas niekada nežinos kokį jauką naudojate ir niekas kitas niekada negalės pagaminti tokio paties jauko ar masalo.

Pavasaris jau ne už kalnų, yra apie ką pagalvoti.

Pagal užsienio spaudą parengė Karpininkų asociacijos vadovas D. Surgautas

Views All Time
Views All Time
6845
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 4 = 4