Opijaus ekstraktas („kaifas“, „širkė“) išgaunamas iš daržo aguonų sulčių, kuriose yra natūralių opijatų. Sultys renkamos iš dar nepradėjusių žydėti aguonų lapų („kopūstai“, „kapusta“) arba iš nužydėjusių aguonų galvučių (taip gaunama vadinamoji „chankė“). Lapai arba galvutės įpjaunami ir įpjovimo vietose padedami tvarsčių gabaliukai („bintai“), surinkti išsiskiriančias sultis. Tvarsčių gabaliukai su sultimis (šviesiai rusvos rudos spalvos) yra išverdami vandenyje, nuoviras išgarinamas, o likusios nuosėdos su plutele apdorojamos acto rūgšties anhidridu („hidra“) ir, atskiedus jas vandeniu bei nufiltravus, gaunamas opijaus ekstraktas, kuris ir yra vartojamas. Opijaus ekstraktas taip pat gaunamas iš sudžiūvusių aguonų augalų (vadinamų „saloma“), kurie iš pradžių apdorojami acetonu, o po to acto rūgšties anhidridu, kol gaunamas tinkamas vartoti skystis (vadinamas „chimke“ arba „chimija“).

Views All Time
Views All Time
2751
Views Today
Views Today
1
0 0