Samsung kietieji diskai pereina prie hidrodinaminių guolių

Samsung kietieji diskai pereina prie hidrodinaminių guolių

Šiuolaikiniai kietieji diskai vis labiau tampa talpūs, ilgamečiai, didinami buferio dydis ir sukimosi greitis, tačiau tai dar neviskas, dabar apsiprantama prie naujos progresuojančios technologijos ir bandoma prisitaikyti prie Serial ATA interfeiso. Kaip mes buvome pranešę, WD Raptor 37 GB jau pritaikė naują hidrodinaminių guolių technologiją. Kiti kietųjų diskų gamintojai bando neatsilikti nuo Raptor gamintojų ir įvairiais būdais bando pereiti prie naujos TCQ technologijos. Tarp kitko, mechaninė kietųjų diskų dalis irgi tobulinama, pereidami vis į mažai triukšmą keliančius ir ilga veikiančius hidrodinaminius guolius.

Kai kurie Pietų Korėjos informacijos šaltiniai praneša, kad kompanija Samsung pradėjo tiekti 80GB, 120GB ir 160GB talpos kietuosius diskus, kuriuose pritaikyti hidrodinaminiai guoliai. Kietieji diskai palaiko Serial ATA interfeisą ir turi 8 MB buferį, o sukimosi greitis 7200aps./min.

80GB talpos modelis skiriasi ženklinimu SP0812C/DOM.

Straipsniai 1 reklama

Taip pat pranešama, kad Western Digital, WD 800 serijos kietieji diskai, irgi tiekiami su įrengtais hidrodinaminius guoliais. Šiuo modelio ženklinimas yra WD800JD-00HKAO. Iš kitos pusės, pagal egzistuojančius Western Digital diskų dokumentaciją, kuriuose yra hidrodinaminiai guoliai, turi turėti tokią išvaizdą:

* 800LB -> 7200rpm/2MB/ATA-100;
* 800PB -> 7200rpm/8MB/ATA-100;
* 800PD -> 7200rpm/8MB/SATA-150.

Reikia tikėtis, kad dauguma kietųjų diskų gamintojai greičiausiu laiku pereis į hidrodinaminius guolius, tada triukšmas bus sukeliamas mažesnis. Aišku, palyginus su dabartiniais aušintuvais, kietieji diskai nesukelia tokio triukšmo, tačiau sumažinti kietųjų diskų keliamą triukšmą būtų naudinga.

Views All Time
Views All Time
2408
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 51 = 53