MVD: Rusų hakeriai – geriausi pasaulyje

hacker 25 Straipsniai.lt

Specialių techninių valdymo įrenginių MVD viršininkas, milicijos generolas – leitenantas, Morisas Mirišnikovas Londone, konferencijos, skirtos kiber nusikaltimams e – Crime Congress, metu , savo pasisakyme, skirtame užsienio kolegoms pareiškė, kad rusų hakeriai yra patys geriausi pasaulyje ir pakvietė įvairių šalių teisėsaugos pajėgas pradėti kovą su kiber nusikaltėliais.

Kaip rašo sekmadieniniame amerikiečių internetiniame leidinyje CNet News, Mirošnikovas savo pranešime ypač pabrėžė, kad visiems yra žinoma, kad rusus garsina pasiekimai matematikos srityje, o rusų programuotojai – pasaulyje labiausiai kvalifikuoti, tuo pačiu, labiausiai kvalifikuoti ir rusų hakeriai. Kaip pranešė Mirošnikovas, vakarykščiai hakeriai – paaugliai ” užaugo ” ir dabar užsiima šia veikla skatinami ne nusikaltėliškų paskatų, o norėdami pralobti. Jie pinigus užsidirba kompiuterinio įsilaužimo pagalba.

Mirošnikovas kviečia išleisti universalų tarptautinį įstatymą, kuris palengvintų teisėsaugos organų darbą įvairiose šalyse, kovojant su hakeriais. Toks įstatymas suteiktų teisę suimti tokio pobūdžio nusikaltėlius bei juos teisti. Generalinis leitenantas MVD pažymėjo, kad paskutiniuoju metu kiber nusikaltimų skaičius kasmet padvigubėja ir tik labai neseniai jis ėmė strigti, kadangi jaučiamos intensyvios priežiūros struktūrų pastangos ne tik Rusijoje, bet ir kitose šalyse.

Straipsniai 1 reklama

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *