22 metų žaidimų mėgėjas už tik RPG egzistuojančią salą sumokėjo 26,500$ (13,700£)

22 metų žaidimų mėgėjas už tik RPG egzistuojančią salą sumokėjo 26

Australas žaidimų mėgėjas, žinomas tik Deathifier slapyvardžiu, on-line aukcione nusipirko virtualią salą, kuri egzistuoja Project Entropia RPG, vaidmenų žaidime, padedančiame tarpusavyje bendrauti ir sąveikauti tūkstančiams žaidėjų.

Tuo tarpu, kai prisiekę kitų žaidimų mėgėjai savo virtualias prekes siūlo per eBay aukcioną, Entropia savo žaidėjams virtualius daiktus leidžia pirkti ir parduoti, naudojant realius pinigus.

Šių metų pradžioje ekonomistai apskaičiavo, kad šie daugybę žaidėjų pritraukiantys multi-player režimu žaidžiami RPG žaidimai (MMORPGs) turi nemažą poveikį realiai ekonomikai – jis ekvivalentiškas metiniam Namibijos BVP.

Virtualiojo investavimo perspektyvos

“Tai – istorinis momentas žaidimų istorijoje, ir šis sandoris tik patvirtina, jog multi-player on-line žaidimai pereina į visai naują lygį”, – pasakė Marko Behrmanas (Marco Behrmann), Entropia Project kuriančios Mindark kompanijos viešųjų ryšių direktorius.

Virtualioje saloje yra gigantiška apleista pilis ir nuostabūs paplūdimiai, viliojantys čia įsigyti nuosavą sklypelį.

Deathifier investicija atsipirks, nes jis galės apmokestinti kitus žaidėjus, atvyksiančius į jo virtualią salą pamedžioti ar ieškoti aukso.

Jis taip pat pradėjo pardavinėti žemės sklypus žmonėms, jo saloje norintiems pasistatyti savo virtualius namus.

“Šitokia investicija, be abejo, taps on-line žaidimų ‘aukso gysla’,” – pasakė Deathifier.

Entropijos ekonomika žaidėjams leis realią valiutą pakeisti į PED (Project Entropia Dollars) ir konvertuoti juos atgal į realią valiutą.

Dešimt PED piniginių vienetų tolygūs vienam JAV doleriui; tipiški žaidimo rinkoje parduodami daiktai yra, pvz., daiktų gamybai naudojami geležies luitai (5$) arba… siogūno šarvai ($1.70).

Teoriškai, žaidėjai gali uždirbti pinigus, kaupdami PED vienetus, Entropijos žaidimo Visatoje įsigydami prekes, pastatus ir sklypus.

Per pastaruosius 10-tį metų MMORPG projektai tapo nepaprastais populiarūs, jų fantazijos nestokojančiuose pasauliuose savo alternatyvius gyvenimus gyvena šimtai tūkstančių nuolatinių žaidėjų, beje, į šio straipsnio rašymo pabaigą Project Entropia jau buvo atsisiuntę 196.875 žmonių.

Reklaminį projekto filmuką galite atsisiųsti iš šio puslapio:
http://www.project-entropia.com/Content.ajp?id=1537

Views All Time
Views All Time
3223
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

89 − 82 =