2007 metais 500GB kietieji diskai taps norma

2007 metais 500GB kietieji diskai taps norma

Vienas iš svarbiausiu techninio progreso kompiuterių sferoje rodyklių parodymas, siejamas su kietųjų diskų talpos didėjimu. Aišku, čia galime paminėti visų tipų atmintys ir tuo tarpu populiarėjančias flash-atmintines.

Nežiūrint į tai, kad kietieji diskai vis didiną savo talpą, ateityje jie gali susidurti su fiziniais barjerais. Naudojamos technologijos, neleidžia visuomet didinti kietųjų diskų talpą ir ateityje reikės taikyti naujas technologijas. Analitikai teigia, kad būtent mikrorevoliucija įvyks 2005 metais.

Šiuo metu kompanija Seagate pasižymėjo 100GB plokštelėmis. Tačiau kompanija turi idealius planus ir šias metais planuoja pereiti į 160GB plokštelės, kurios ateityje suteiks galimybę gaminti virš 300GB talpos diskus.

Straipsniai 1 reklama

Numatoma, kad 2007 metais kompiuterių kietieji diskai bus 500GB-600GB talpos, o prototipiniams kompiuteriams 300GB kietasis diskas neatrodys naujove. Mikro technologijos irgi nestovi vietoje. Pavyzdžiui, tipo Microdrive mikrodiskai iki 2007 metų pasieks 20GB talpos kietuosius diskus, o tai reiškia, kad kišeniniai kompiuteriai ir skaitmeniniai įrenginiai turės miniatiūrinius kietuosius diskus, kurių talpa bus didesnė negu XXI amžiaus analoginių kompiuterių talpos.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *