Raudonėlio rinkimas ir džiovinimas
Raudonėliai renkami pagrindinio žydėjimo metu birželio-rugpjūčio mėnesiais. Vertingi yra tiek jauni ūgliai, tiek lapai ir žiedai. Išdžiovintas šis augalas yra aštraus aromato ir kartaus, rūgštaus ir šiek tiek sutraukiančio skonio.
Raudonėlius reikia rinkti toli nuo pramoninių rajonų ir greitkelių, nes užterštose vietose jie sugeria daug kenksmingų medžiagų. Juos reikėtų rinkti kai sausa ir giedra – geriausia tai daryti pirmoje dienos pusėje. Rinkti reikia ne ilgesnius kaip 20-30 cm jaunus ūglius ir viršutines žydinčias augalo dalis. Džiovinti raudonėlius rekomenduojama plonais ryšulėliais arba pabėrus ant popieriaus ar švaraus audinio. Tai daroma vėdinamoje patalpoje arba lauke, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje.
Išdžiovintus raudonėlius būtina laikyti medžiaginiuose maišeliuose arba sandariai uždarytuose stikliniuose induose. Jų tinkamumo laikas – 2 metai.

