Sveikata | Kulinarija | Nealkoholiniai gėrimai | Arbata | Liaudies medicina ir liaudiški patarimai | Arbata vėžio prevencijai
Kaip gaminti matcha arbatą
Jeigu dar nė karto negaminote matcha arbatos, patariama įsigyti matcha arbatos ruošimo rinkinį pradedančiajam (rinkinyje turėtų būti: chasen šluotelė, chashaku šaukštelis, matchawan ir matcha arbata)
Norint pasigaminti arbatą naudojantis virtuvėje turimais įrankiais ir indais.
Jums reikės:
- paprasto arbatinio šaukštelio,
- sietelio,
- gilaus dubenėlio sriubai,
- pieno plaktuvo arba kito įrankio, panašaus į šluotelę,
- matcha arbatos miltelių – vienam puodeliui – 2 gramų
- karšto vandens – 80 ml maždaug 80 °C karštumo.
Paruošimas:
- Jeigu retai naudojate šluotelę, pripilkite į puodelį karšto vandens ir jame palaikykite šluotelę kelias minutes, kasdien naudojant pakanka palaikyti ir iki minutės.
- Prieš dedant arbatos miltelius į dubenėlį juos patariama išsijoti per sietelį.
- Dubenėlyje padarykite matcha arbatos košelę – įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite kol neliks arbatos gumulėlių. Po to supilkite likusį vandenį ir plakite šluotele arba plakikliu, neliesdami dubenėlio dugno.
- Po plakimo būtinai išplaukite šluotelę ir palikite išdžiūti.
Japonijoje arbatos ruošimas ir gėrimas – tai kelių valandų trukmės matcha arbatos ceremonija. Tad neskubėkite, atsipalaiduokite ir mėgaukitės.

