A. Zuokas sveikina STT pagaliau supratus, jog dėl Gariūnų turgavietės priimtas korupcinis sprendimas

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas sveikina Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovą, kurio vadovaujama institucija pagaliau suprato ir įvertino tai, jog valstybinės svarbos objekto statuso suteikimas Gariūnų turgavietei buvo neskaidrus bei korupcinis veiksmas.

„Vilniaus miesto Tarybos nariai dar praeitų metų liepą kreipėsi į STT ir daugelį kitų atsakingų institucijų su prašymu nuodugniai ištirti šį reikalą, o Seimo Antikorupcijos komisija neigiamai Vyriausybės sprendimą įvertino dar prieš tris mėnesius. Tai, kad STT pareigūnai Gariūnų turgavietės pripažinimą valstybinės svarbos objektu pagaliau įvertino kaip korupcinį veiksmą, ne tik patvirtina sostinės Savivaldybės tarybos narių nuomonę šiuo klausimu, bet ir teikia vilčių, kad STT pagaliau imsis tirti realius korupcinius veiksmus, o ne kurpti istorijas apie menamus nusikaltimus,” – sako A. Zuokas. – „Turėdamas omenyje vakar dienos LR Prezidento Valdo Adamkaus metiniame pranešime išsakytas pastabas dėl vangių reakcijų į signalus apie korupciją aukščiausiuose šalies valdžios sluoksniuose, reikalausiu STT vadovo, kad tiksliai informuotų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narius ir mane asmeniškai apie tolesnę tyrimo dėl Gariūnų turgavietės eigą.”

STT Gariūnų turgavietei valstybinės reikšmės objekto statuso suteikimą kaip neskaidų veiksmą įvertino praėjus aštuoniems mėnesiams po to, kai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai į šią ir kitas atsakingas institucijas kreipėsi su prašymu ištirti Vyriausybės nutarimo priėmimo aplinkybes. STT pateikė Vyriausybės nutarimo įvertinimą praėjus trims mėnesiams po to, kai tokį vertinimą jau buvo priėmusi LR Seimo Antikorupcijos komisija. Svarbu ir tai, kad STT atsakymas į minėtą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių praeitų metų liepos mėnesio kreipimąsi prieštarauja pastarosiomis dienomis priimtam Gariūnų turgavietės paskelbimo valstybinės svarbos objektu vertinimui. 2005 m. rugpjūčio 8 d. datuojamame STT pareigūno Žimanto Pacevičiaus pasirašytame atsakyme sostinės Savivaldybės tarybos nariams teigiama, kad STT neturi reikiamos informacijos bei kompetencijos Tarybos narių užduotiems klausimams atsakyti.

Straipsniai 1 reklama

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *