V. Mazuronis: parlamentarų bado akcija žmonės patikėtų tik šiems mirus

V. Mazuronis: parlamentarų bado akcija žmonės patikėtų tik šiems mirus

Seimo Liberalų demokratų frakcijos seniūno Valentino Mazuronio įsitikinimu, žmonės badaujančių parlamentarų nuoširdumu tikriausiai patikėtų tik jiems numirus. Tai jis pareiškė pirmadienį „Žinių radijo” laidoje „Opozicija”.

„Manau, kad tie politikai, norėdami įrodyti, kad tai ne pigus triukas, o kad jie iš tikrųjų daro tai, kuo tiki, tai reikėtų, kad Petras Gražulis numirtų. Žmonių nuotaikos yra būtent tokios. Jie nesupranta nei vadovų, kurie užėmė tokią poziciją, nei politinių partijų. Ir jie jau neskiria nei opozicijos, nei pozicijos”, – kalbėjo V. Mazuronis.

Jo teigimu, nepasitikėjimas valdžia, o ir pačia valstybe atsiranda todėl, kad konservatoriai ir valdančioji dauguma užėmusios visiškai vienodą poziciją.

Straipsniai 1 reklama

Liberaldemokratai, pasak parlamentaro, pritaria Prezidento Valdo Adamkaus pozicijai, kad šiandienei politikai trūksta moralės nuostatų. Tačiau jie norėtų, kad tai būtų ne tik žodžiai, bet ir veiksmai.

Todėl, anot V.Mazuronio, jų partija įsitikinusi, kad „žmonės, kurie vienokia ar kitokia forma priklausė KGB struktūroms”, ar tie, kurie nepriklausomos Lietuvos laikotarpiu darė konformistinius žingsnius su buvusia tarybine santvarka, negali užimti aukščiausių postų valstybėje.

Jiems esą nesuprantama, kai Prezidentas mini moralę, o daro visai ką kita. Tokio elgesio pavyzdžiais, V. Mazuronio įsitikinimu, yra atvejai, kai „jis pakartotinai Seimui teikia Konstitucinio Teismo teisėjas” ar žinodamas faktus gina Valstybės saugumo departamento vadovą Arvydą Pocių ar užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį.

Tai, jo žodžiais, yra „mūsų pačių požiūrio vidinė problema”. „Mes turime matyti, kas vyksta, ir nebandyti savo gyvenimą modeliuoti pagal tai, pasakė kažką kažkas iš užsienio ar ne”, – sakė V. Mazuronis. Parlamentaro manymu, „jei padorioje kompanijoje sėdi prie stalo ir valgant ant kaklaraiščio netyčia užkrenta kiaušinienės gabaliukas, niekas nepuola rodyti pirštais. Tačiau tai, anot jo, dar nereiškia, kad niekas to nemato.

Todėl, seniūno teigimu, jų frakcija visiškai palaiko kolegos Egidijaus Klumbio ir Seimo mišrios grupės nario P. Gražulio bado akciją. Tai, jo žodžiais, yra kraštutinė priemonė, tačiau, matyt, kitokių priemonių šiandien nėra.

Liberaldemokratų frakcija, reaguodama į parlamentarų bado akciją, penktadienį laišku paprašė Prezidentą skubiai su jais susitikti. Prezidento patarėjas Darius Gudelis Eltą patikino, kad V. Adamkus šį pasiūlymą apsvarstys.

Views All Time
Views All Time
1456
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 2 = 2