Naudingi patarimai kepant pyragus ir tortus

Naudingi patarimai kepant pyragus ir tortus

Norint išvengti kai kurių bendrų klaidų, svarbu atminti:

  • Prieš pradedant darbą, visi būtini produktai ir indai turi būti po ranka.
  • Kepant pirmajį kartą griežtai laikykitės recepto nuorodų – nedarykite pakeitimų savo nuožiūra.
  • Jei recepte nurodyta tam tikros talpos kepimo forma, stenkitės būtent tokią ir naudoti, kitaip rezultatas bus neprognozuojamas.
  • Prieš pradedant kepti įkaitinkite orkaitę.
  • Jei kepate tortą/pyragą, skardelę reikėtų statyti orkaitės centre.
  • Ar kepinys iškepęs, tikrinkite ne anksčiau iki nurodyto recepte laiko likus dešimčiai minučių. Tikrinkite šiltu peiliu ir netrankykite orkaitės durelių.
  • Purius biskvitus tikrinkite lengvai spustelėję pirštu pyrago paviršių: jei spyruokliuoja – jis iškepęs, jei pirštas palieka įdubimą – dar ne.
  • Tortus/pyragus su dideliu kiekiu vaisių reikia tikrinti atidžiai įsiklausius: jei jie orkaitėje “šnypčia” ar “dainuoja” – dar neiškepę. Taip pat stebėkite kada pyragas atšoks nuo formos sienelių.
  • Išėmę gaminį iš orkaitės, palikite jį formoje mažiausiai dešimčiai minučių. Per tą laiką kepinys “sutvirtės” ir lengvai išsiims. Tortą/pyragą reikėtų pastatyti ant grotelių, kad iš apačios cirkuliuotų oras ir jis šiek tiek apdžiūtų. Gaminius su dideliu kiekiu vaisių reikia pilnai atšaldyti formoje.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *