Kurdamas muziką niekuomet nesivaikė mados

Grupės SEL lyderis Egidijus Dragūnas, kurdamas muziką niekuomet nesivaikė mados, nebijojo naujovių bei iššūkių. Muzikanto karjeros pradžioje jaunatviškas entuziazmas, vėliau drąsa ir tikėjimas tuo, ką daro, daugiau nei dešimtį metų padėjo pelnyti bei išlaikyti grupės, kuriančios kokybišką muziką, statusą.

„Niekada nesistengiau kažkam įtikti ar tapti lankstus tam, kad įtilpčiau į radijo stočių ar televizijų nustatytus rėmus, – sakė atlikėjas. Nesuprantu šiuolaikinių dainininkų, vardan populiarumo besitaikstančių prie radijo stočių bei televizijų formato”, – sakė E. Dragūnas. „Kam tuomet daryti muziką, jei darai tai ne iš širdies?”

SEL albumas „Muzika” – šių metų RC apdovanojimuose pripažintas geriausiu 2006 metų albumu, dainos karaliauja radijo topuose, o pagal išpirktų albumų kiekį galima spręsti, kad SEL kuriama muzika Lietuvai yra reikalinga.

„Nežinau, kodėl kai kurie Lietuvos radijų ir televizijų atstovai yra labai konservatyvūs naujovėms, eksperimentams, neįprastiems projektams. Dažnai būna gaila ir apmaudu, kai tavo darbas atmetamas, nes tiesiog „neatitinka formato”. Gal kada nors Lietuvoje išauš diena, kai „neatitikimą ar atitikimą formatui” bus leidžiama įvertinti galutiniam klausytojui ar žiūrovui”, – piktinasi atlikėjas. Praėjusią vasarą SEL vaizdo klipas, sukurtas dainai „Laužau standartus”, pripažintas netinkamu nacionaliniam eteriui dėl pernelyg šokiruojančio šio vaizdo klipo turinio. Anot E. Dragūno: „Klipo vaizdai neatitiko standartų ir tai mūsų nenustebino, tačiau atsukta nugara tikrai nedaro įtakos mano kūrybai – aš savęs nepardavinėju – muzikos standartus laužiau ir laužysiu.”

Vasario 24 d. Eurovizija, LTV

Views All Time
Views All Time
1642
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

8 + 1 =