Grupė „Happyendless” žada keisti požiūrį į šiuolaikinę muziką

Vilniaus prodiuserių komanda „Happyendless” gegužės 15 dieną klube „Gravity” renginio „Pulse AD” metu ketina pristatyti projektą „Future Looks Good”. Kaip teigia muzikantai, tai bus „nauja kryptis grupės kūryboje”.

Pasak atlikėjų, 2002 metais grupėje pradėjo formuotis atskira kūrybos linija, kurios pagrindinis veiksnys yra DJ'ų darbas. Taip susikūrė neoficiali „Happyendless” atmaina „Happyendless Dj Team”.

„Pastaruoju metu Vilniuje trūksta progressive kultūrinių renginių. Visi vakarėlių organizatoriai dirba tik su lengvu house stiliumi, o stipresnės muzikos gerbėjai lieka nuskriausti. Bendri didžėjų ir muzikantų pasirodymai nėra naujiena, bet tai nė iš tolo nepanašu į tai ką mes ruošiamės parodyti. Dar nė karto Lietuvoje nebuvo, kad pati grupė ir koncertuotų ant scenos, ir tuo pačiu metu grotų kaip DJ komanda”, – sako „Happyendless Dj Team” nariai.

Straipsniai 1 reklama

Šis nepasitenkinimas esama situacija paskatino muzikantus pradėti naujų pasirodymų ciklą „Future Looks Good”, kuriuose būtų grojama kokybiškai ir estetiškai pateikiama naujausia „house” muzika su visais savo atspalviais: „tribal”, „tech-house”, „progressive”, „twisted house”.

Siekdami išplėsti kultūrinio suvokimo ribas, „Happyendless” gegužės 15 d. klube „Gravity” ruošiasi pristatyti savo požiūrį į vakarėlius. Tai bus išreikšta vientiso didžėjų ir „gyvos” grupės pasirodymu. Kaip teigia muzikantai, tai bus vienalytė sintezė: „Tiek live pasirodymas, tiek didžėjai, tiek video projekcija ir salės apšvietimas bus vienoje laiko juostoje – kiekvienas besikeičiantis garsas ar veiksmas bus sujungtas į organišką visumą, taip pašalinant bet kokias ribas tarp live ir didžėjų pasirodymo”.

„Atėjo metas muziką pateikti kitaip. Tai turėtų būti panašu į vientisą spektaklį, kur kiekvienas lankytojas taptų jo dalimi”, – sako Marijus Šmitas

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *