Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tag archives for Kulinarija - Page 4

Klaipėdos kulinarija – išskirtinė kulinarija (2 dalis)

Tai šit, kuršių virtuvės įtakoje, Klaipėdos restoranų virėjai sugalvojo savitą, būdingą tik klaipėdiečiams patiekalą, kuris vėliau buvo miestelėnų ypač pamėgtas, pasisavintas ir gana dažnai valgomas. Štai jis: Memelio karveliai Visi  balandininkai žino kas yra garsieji Memelio balandžiai, tai unikali paukščių…
Plačiau >>

Šv. Velykų stalas žemaičių bajoro namuose

Per pirmąją Šventųjų Velykų dieną ant stalo dėdavo iš bažnyčios parsineštą pašventintą Velykų bobą, jau rudenį būtent šiam šventiniam stalui paruoštą garsųjį žemaitiškai rūkytą ir gerai subrandintą avienos kumpį (vėliau, kai buvo pamirštas gaminti šis autentiškas sakralinis avienos valgis, ant…
Plačiau >>
Kulinarija

Lietuviai valgomuosius ledus atrado didžiojo kunigaikščio Gedimino laikais

Valgomieji ledai į Lietuvą yra patekę įvairiais keliais. Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino (1316-1341) valdymo laikais. Pirmąsias žinas apie valgomųjų ledų, tiksliau sakant, šerbeto gamybą į Lietuvos dižiąją kunigaikštystę bus atvežę Aukso Ordos, persų ir armėnų pirkliai bei armėnų gydytojai, kurie…
Plačiau >>
Religinės šventės

Šventųjų Velykų valgiai

Pirmąją Velykų dieną į svečius niekas nevaikščiodavo ir dabar nevaikšto, kiaušinių neritinėdavo ir jų daužyme nesirungdavo. Atkreipkite dėmesį, kad lietuvių šventėse viena diena visada skiriama šeimai, šeimos artumui, draugiškumui sutvirtinti. Parėjusieji iš bažnyčios namo, sveikindavo su šventėmis namiškius ir kartu…
Plačiau >>

Vilniuje – tikro alaus restoranas “Alaus namai”

Vasario 13 d., penktadienį, per pilnatį, Vilniuje duris atvėrė tradicinio tikro lietuviško alaus restoranas "Alaus namai" (A. Goštauto g. 8). Tai pirmasis žingsnis Lietuvoje besikuriančio tradicinio gyvo alaus gaivintojų judėjimo kelyje. "Tai - ne restoranas, tai – ideologija. Nepaisant to,…
Plačiau >>

Nuo 2010 m. siūloma drausti visų formų alkoholio reklamą

2007 m. lapkričio 8 d. pranešimas VIR (iš plenarinių posėdžių) VAKARINIS POSĖDIS Opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos darbotvarkė PATEIKTI PROJEKTAI Seimo narys Antanas Matulas pateikė: - Alkoholio kontrolės įstatymo 2, 17, 18, 22, 29, 34 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei IV…
Plačiau >>

Pueras (Pu-Er-Ča)

Pueras (Pu-Er) - tai, pirmiausia, ne arbata, ir net ne jos rinkimo Jau Tanų dinastijos laikais (VII-IX a.), arbatai tapus tradicine Kinijos eksporto preke, pietinėje Junanio („Šalis piečiau debesų") provincijoje surinkti arbatlapiai apdirbimui būdavo pristatomi į jos centre esančios Pu-er-fu…
Plačiau >>

Įvairiaspalvis ir turtingas Ispanijos cheresas

Cheresas, kaip ir portas, madera, marsala, malaga ir montilla priklauso spirituotų vynų kategorijai. Žodis „spirituotas“ asociacijuojasi su prastos kokybės gėrimais, tačiau cheresas turi ką pasiūlyti gurmanams. Chereso vardas dažnai rašomas trimis kalbomis: ispaniškai jerez, prancūziškai xérèz ir angliškai sherry. Ispanijos…
Plačiau >>