2010 metais 20% japonų taps… telekompiuteriais

2010 metais 20% japonų taps... telekompiuteriais

Japonijoje prasidėjo visuotinio masto Interneto programos realizacija, kurios tikslas – pasiekti, kad 2010 metais 1/5 visos šalies darbo jėgos pradėtų dirbti namie. Beje, šiuo metu telekompiuteriais Japonijoje dirba 4 mln. žmonių, t.y., 6% visos darbo jėgos (Japonijoje yra 63,2 mln. dirbančiųjų). Paaiškinimas: telekompiuteriais vadinami ne biure dirbantys tarnautojai, ryšiui su korporacine kompiuterine sistema naudojantys Internetą.

Pagrindinis šio projekto vykdytojas – Japonijos Užsienio Reikalų ir Ryšių Ministerija. Projektas bus pradėtas vykdyti pačioje ministerijoje ir prasidės nuo keleto žmonių – šį mėnesį tik 6 specialiai atrinkti tarnautojai pradės vieną dieną per savaitę dirbti ne biure, naudodamiesi plačiajuostę Interneto prieigą (Japonijoje tai – jau seniai nebe naujiena :)) ).

Tarnautojams papasakojus apie savo įspūdžius, programa bus išplėsta, ir 2006 m. 20% iš 2500 ministerijos darbuotojų, kaip manoma, darbo imsis namie. Bendravimui su kolegomis ir viršenybe jie naudosis internetiniais pokalbių kambariais ir telekonferencijomis. Ministerijos vadovybė tikisi, kad taip pavyks pagerinti darbuotojų darbo kokybę (ir tuo pačiu piko valandomis nors kiek sumažinti miestų viešuoju transportu važiuojančias keleivių minias ir jų gatvėmis besispraudžiančių mašinų skaičių).

Straipsniai 1 reklama

Ministerija planuoja viso šalies mastu atlikti platų aiškinamąjį darbą, kad naujojo projekto idėjas savo darbe įdiegtų ir privataus sektoriaus kompanijos.

Kokia padėtis kitose šalyse? JAV dabar nors dalį savo darbo laiko namie dirba apie 44 mln. Žmonių. Ką gi,atrodo, tai jau tampa populiaru.

Views All Time
Views All Time
2417
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

87 − = 81