V.Mazuronis: net ir patvirtinus jam mestus įtarimus, V.Uspaskichas nesitrauks

V.Mazuronis: net ir patvirtinus jam mestus įtarimus

Seimo liberalų demokratų frakcijos pirmininko Valentino Mazuronio įsitikinimu, Algirdo Brazausko perrinkimas Socialdemokratų partijos pirmininku tėra paviršutinė ramybė, o ūkio ministro Viktoro Uspaskicho galimas pasinaudojimas tarnybine padėtimi – politinis užsakymas.

„Manau, kad socdemų viduje trintis niekur nedingo, kuri buvo išryškėjus A. Brazauskui išvažiavus į Egiptą. Išviršinio gaubto uždėjimas nereiškia, kad tos problemos dingo. Jos kaupsis ir koalicijos viduje, ir kai jos susikaups, jų sprendimas gali būti sprogstamo charakterio”, – pirmadienį „Žinių radijui” sakė V. Mazuronis.

Šeštadienį dvejų metų kadencijai Socialdemokratų partijos pirmininku perrinktas dabartinis partijos lyderis Premjeras A. Brazauskas. Liberaldemokrato manymu, Ministro Pirmininko perrinkimas partijos vadu turi ir pliusų, mat padidėja stabilumo galimybė Vyriausybėje. Tačiau ši ramybė, pasak parlamentaro, „kvepia sąstingiu, o sąstingis tik didina problemas”.

Straipsniai 1 reklama

Jo teigimu, A. Brazauskas yra tas žmogus koalicijoje, kuris nesudaro sąlygų greitesniems pokyčiams valstybėje, kurie būtini valstybės ekonomikai.

„Jei nepadarysime ryžtingų žingsnių ir nesugebėsime ženkliai pakelti valstybės ekonominio lygmens, tai mūsų visų gyvenimas negerės. Net dabartinėje koalicijoje, jei ir yra jėgos, kurios nori, kad greičiau vyktų procesai, tai A. Brazauskas yra tas žmogus, kuris nesudaro sąlygų greitesniems pokyčiams. Akivaizdu, jog epopėja su mokesčių klausimu akivaizdžiai rodo valdančios koalicijos silpnumą ir neįgalumą”, – sakė parlamentaras.

V. Mazuronio tvirtinimu, koalicijai svarbus ūkio ministras ir Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas, todėl net ir paaiškėjus, kad jis pasinaudojo tarnybine padėtimi, iš posto nepasitrauks.

„Mano asmenine nuomone, V. Uspaskichas nepasitrauks, nes jo pasitraukimas turėtų labai rimtas pasekmes koalicijai. Nemanau, kad kuri iš valdančiosios koalicijos partijų norėtų, kad koalicija žlugtų, būtų pertvarka ar panašiai. Manau, kad visos valdančios koalicijos partijos puikiai supranta, jog be Darbo partijos ji toliau dirbti nelabai galės”, – teigė V. Mazuronis.

Šis skandalas, jo tvirtinimu, yra „keistas ir asocijuojasi su prezidento Rolando Pakso nuvertimu”. Todėl, anot parlamentaro, šis įvykis yra ir „politinis užsakymas ar noras susidoroti su Darbo partijos pirmininku”.

Trijų komisijų sukūrimas ūkio ministro galimam viešųjų ir privačių interesų supainiojimui ištirti, liberaldemokrato manymu, yra politiniai žaidimai, tačiau jis teigė norįs tikėti, jog komisijos „bešališkai ištirs šiuos dalykus”.

Liberaldemokratų frakcija, jos lyderio teigimu, bus už V. Uspaskicho pasitraukimą iš posto tik tada, kai bus „akivaizdžiai įrodyta, kad jis piktnaudžiavo tarnybine padėtimi”.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *