V.Adamkus ragino V.Uspaskichą atsistatydinti

Prezidentas Valdas Adamkus po ketvirtadienį paskelbto Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo pareiškė, jog ūkio ministras Viktoras Uspaskichas pats turėtų atsistatydinti, arba turi būti pareikalauta jo atsistatydinimo. Šiuo metu Kijeve viešintis V.Adamkus interviu Lietuvos radijui ketvirtadienį pareiškė, jog nuo premjero Algirdo Brazausko priklausys, kaip greitai V.Uspaskichas gali būti atstatydintas.

„Aš manau, kad priklausys nuo ministro pirmininko, kaip greitai jis pateiks man nutarimą (dėl V. Uspaskicho atleidimo – ELTA)”, – sakė V. Adamkus.

Neoficialiomis žiniomis, jau pirmadienį ministras pirmininkas gali perduoti prezidentui tokį teikimą, kuriuo V.Uspaskichas bus atleistas iš ūkio ministro pareigų.

Straipsniai 1 reklama

Paklaustas apie valdančiosios koalicijos perspektyvas po V.Uspaskicho atstatydinimo, prezidento patarėjas Darius Gudelis Eltai sakė, jog „Darbo partija turi gerą progą paneigti, kad ji ne vieno žmogaus partija”. „Siekdama pateisinti rinkėjų suteiktą pasitikėjimo mandatą ir įgyvendinti Lietuvos žmonėms duotus pažadus, Darbo partija turėtų nesitraukti iš valdančiosios daugumos”, – sakė D. Gudelis.

VTEK ketvirtadienį paskelbė, kad ūkio ministro V. Uspaskicho veiksmai, svarstant valstybinės reikšmės klausimus su Rusija ir priimant dalininkus į verslo informacijos centrus, sukėlė interesų konfliktą.

Šalies vadovas jau anksčiau yra netiesiogiai pareiškęs nepasitikėjimą ūkio ministru V. Uspaskichu, taip pat Vilniaus meru Artūru Zuoku.

Vienas iš Darbo partijos lyderių, Seimo vicepirmininkas Viktoras Muntianas pareiškė nesutinkąs su tarnybinės etikos sargų sprendimu, kad ūkio ministras V. Uspaskichas sukėlė interesų konfliktą.

„Mano asmeninė nuomonė nesutampa su VTEK išvada, bent jau remiantis mano turima medžiaga. Gal jie turi daugiau medžiagos, kad galėjo priimti tokį sprendimą. Toje medžiagoje, kuri buvo man prieinama, aš neįžvelgčiau interesų konflikto”, – Eltai ketvirtadienį sakė parlamentaras.

Pasak V.Muntiano, kai V.Uspaskichas grįš iš Rusijos, partija svarstys VTEK sprendimą ir kokių veiksmų reikėtų imtis. Todėl kol kas V.Muntianas nesiėmė svarstyti, ar partijos kolegos gali pasiūlyti lyderiui pasitraukti iš ūkio ministro posto ir likti tik Seimo nariu.

V.Muntianas anksčiau yra užsiminęs, jog V.Uspaskichui pasitraukus iš Vyriausybės jis sunkiai įsivaizduotų galimybę Darbo partijai toliau likti valdančiojoje koalicijoje.

Views All Time
Views All Time
2019
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 + 1 =