V.Adamkus išimties tvarka suteikė pilietybę 2 asmenims

Prezidentas Valdas Adamkus pirmadienį nusprendė išimties tvarka Lietuvos Respublikos pilietybes suteikti pabėgėliui iš Afganistano ir JAV pilietei. Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, V.Adamkus pirmadienį dalyvavo Pilietybės komisijos posėdyje, kuriame buvo svarstomas 31 asmens prašymas dėl pilietybės suteikimo išimties tvarka.

Pilietybės komisija pasiūlė Prezidentui išimties tvarka suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę dviem asmenims.

Atsižvelgdamas į pareiškėjų nuopelnus šaliai, jų ryšius su Lietuva bei integraciją į visuomenę, valstybės vadovas nutarė išimties tvarka suteikti Lietuvos Respublikos pilietybę pabėgėliui iš Afganistano Mohammadui Mirvais Anvari, kuris turi leidimą gyventi Lietuvoje ir čia sukūręs šeimą.

Straipsniai 1 reklama

Lietuvos Respublikos pilietybė išimties tvarka suteikta ir dešimtmetį labdaringa veikla Lietuvoje užsiimančiai JAV pilietei Barbarai Clow.

Pagal Pilietybės įstatymą Prezidentas Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka gali suteikti nusipelniusiems šaliai užsienio valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės.

Jiems negalioja reikalavimai, kuriuos būtina įgyvendinti norint gauti pilietybę įprasta tvarka. Pagal įprastą tvarką Lietuvos Respublikos pilietybė suteikiama asmeniui, kuris išlaikė valstybinės kalbos egzaminą, nuolat gyvena Lietuvos teritorijoje pastaruosius dešimt metų, turi legalų pragyvenimo šaltinį šalyje ir išlaikė Lietuvos Konstitucijos pagrindų egzaminą.

Lietuvių kalbos ir Konstitucijos pagrindų egzaminų nereikia laikyti tiems, kuriems sukakę 65 metai, I ir II grupių invalidams, taip pat sergantiems sunkiomis chroninėmis psichikos ligomis.

Views All Time
Views All Time
1653
Views Today
Views Today
2

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 22 = 32