Parlamentarai baigia bado akciją

Parlamentarai baigia bado akciją

„Nenorėdami, kad mūsų akcija būtų traktuojama kaip Lietuvos įvaizdžio griovimas atvykstančių svečių akyse, pabrėždami, kad valstybės interesai, jos autoritetas ir geras vardas mums yra esminė vertybė, mes baigiame savo bado akciją”, – pareiškė antradienį spaudos konferencijoje Seimo Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Badavę parlamentarai Petras Gražulis, Egidijus Klumbys, Valentinas Mazuronis ir Remigijus Ačas savo pareiškime akcentuoja, kad, jų nuomone, didžiausiu Lietuvos kompromituotoju NATO užsienio reikalų ministrų bei pasaulio visuomenės akyse bus šio susitikimo šeimininkas – Lietuvos užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.

Nutraukę bado akciją politikai ir toliau žadėjo daryti viską, kad su buvusios SSRS represinėmis struktūromis susiję asmenys neužimtų aukščiausių vadovaujančių postų Lietuvos valstybėje.

Straipsniai 1 reklama

Nustojusių badauti parlamentarų nuomone, jų protesto akcija pasiekė nepaprastai svarbų tikslą. „Ji parodė, kas yra tikrieji TSRS KGB rezervo karininkų globėjai ir saugotojai Prezidentūroje ir Seime”, – sakoma jų pareiškime.

Antradienį spaudos konferencijoje bado akcijos dalyviai reiškė nepasitenkinimą tuo, kad jų akcija nesulaukė palaikymo.

„Mes labai apgailestaujame, kad Prezidentas Valdas Adamkus, valdančioji dauguma, taip pat opozicija niekaip negali suprasti, kad tolesnis Antano Valionio ir Arvydo Pociaus buvimas užsienio reikalų ministro ir Valstybės saugumo departamento generalinio direktoriaus postuose vis labiau kompromituoja Lietuvos valstybę. Kuo ilgiau jie išliks šiuose postuose, tuo ilgiau Lietuva bus trečiarūše Europos Sąjungos ir NATO valstybe”, – teigė jie.

Ilgiausiai – beveik mėnesį nuo kovo 22 dienos – badavęs Seimo narys Petras Gražulis sakė numetęs apie 13,5 kg svorio. Kol kas jis nenusprendė, ar pasinaudos medikų patarimais ir atsiguls į ligoninę.

ELTA primena, kad kovo 29 d. prie badaujančio P. Gražulio prisijungė Seimo Liberalų demokratų frakcijos narys Egidijus Klumbys. Balandžio 11 d. badaujančių parlamentarų gretos pasipildė dar dviem Seimo Liberalų demokratų frakcijos atstovais – šios frakcijos seniūnu Valentinu Mazuroniu ir Remigijumi Aču.

Views All Time
Views All Time
1674
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 19 = 29