Liberalų sąjūdis sėkmingai telkia rėmėjus

Per mėnesį nuo Lietuvos liberalų sąjūdžio manifesto paskelbimo besikuriančiai naujai politinei jėgai pavyko įveikti pirmąjį reikšmingą barjerą – LLS steigimąsi jau parėmė virš tūkstančio steigėjų. 

Nuo Lietuvos liberalų sąjūdžio manifesto paskelbimo praėjusių metų gruodžio 21 d., t.y. per vieną mėnesį besikuriančiai naujai politinei jėgai pavyko įveikti pirmąjį reikšmingą barjerą – naujausiais duomenimis, LLS steigimąsi jau parėmė tūkstantis piliečių. Tai Seime surengtoje spaudos konferencijoje pranešė vienas iš Liberalų sąjūdžio iniciatorių, parlamentaras Petras Auštrevičius. „Mūsų sutelktas darbas, piliečių parama deklaruojamiems tikslams bei vertybėms visuomenės duoda pastebimą rezultatą – su džiaugsmu konstatuoju, kad jau yra tūkstantis užsiregistravusių steigėjų ir įveiktas pirmasis mums labai svarbių darbų etapas. Tai demonstruoja, jog mūsų iniciatyva yra pagrįsta bei plačiai remiama”, – sako P.Auštrevičius.

Tuo pačiu pažymėta, kad tūkstantis steigėjų parašų dar nereiškia, jog darbai šioje srityje baigti. „Net neabejoju, kad iki steigiamojo suvažiavimo, vyksiančio vasario 25 d., mūsų steigėjų ir rėmėjų sąrašas gerokai išsiplės, atspindėdamas liberalių vertybių poreikį valstybėje”, – tvirtina Seimo narys.

Straipsniai 1 reklama

Spaudos konferencijoje pranešta, jog šiuo metu LLS rėmėjų grupės veikia bei plečiasi jau didesnėje dalyje – 45-ose Lietuvos savivaldybėse, be to, dar šešios grupės įsikūrusios įvairiose užsienio šalyse.

„Esame labai dėkingi piliečiams, rėmėjams, kurie supranta mūsų deklaruojamas vertybes ir tai įrodo dalyvaudami steigiant LLS. Tikiuosi, kad mūsų konkretūs veiksmai juos dar labiau sutelks, ir tai patvirtins, kad ši iniciatyva yra naudinga bei reikalinga Lietuvos ateičiai”, – kalbėjo P.Auštrevičius.

Liberalų sąjūdis telkia tiek iki šiol partijų veikloje nedalyvavusius žmones, tiek ir dabartine Liberalų ir centro sąjunga nusivylusius buvusius bendražygius. Paskutinėmis žiniomis, 52 LiCS Kaišiadorių skyriaus nariai perėjo į LLS. Pastarųjų savaičių tendencijos leidžia tikėtis, jog netrukus panašų sprendimą priims ir dar daugiau šios partijos narių.

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *