Kodėl Grybauskaitė?

Jums tokių klausimų nekylą? Man kyla…..
Per diena sutinku krūvas žmonių, nuoširdžiai ketinančių už ją balsuot. Dar daugiau tokių reiškiasi mass media priemonėse. Visi ją remia, visi ja džiaugiasi, visi iš jos labai daug tikisi. KODĖL?

Nesu joks panelės Grybauskaitės priešas (bėja tokį esu sutikęs tik vieną !), bet tikrai nesuvokiu jos fenomeno.

Dažniausiai mano girdimas argumentas yra – “ji protinga“.

Neabejotinai reikalinga savybė prezidentui, tačiau ar to užtenka ir svarbiausia, iš kur jie žino, kad ji protinga? Į tai man nieks negali atsakyt. Nors tikrai aktyviai domiuosi politika, niekad nesu girdėjęs jokios neaprėpiama išmintimi ir įžvalga trykštančios panelės Grybauskaitės kalbos. Daug kartų girdėjau gan griežtą pasakymą, kad esame šūduose iki ausų (kiba iki tol to nieks nežinojo). Dabar ji jau kalba, kad mus iš ten išves. Na bent iki juosmens. KAIP? Nieks negali atsakyt. Net ji pati (bent kol kas).

Rečiau girdimas, bet vis dar pasitaikantis argumentas – “ji ne iš dabartinio, supuvusio politikos elito“.

Tuomet, kaip ji galėjo tris metus išdirbt finansų ministre, kartu su AMB? Ir kodėl man žiūrint į ją visuomet fone, tarsi kokia aura, išryškėja ta stambi fizionomija….. Na gal čia mano problemos :) Bet kodėl tada tas elitas taip draugiškai ją remia?

Ji tiesi, pragmatiška, nevynioja į vatą, neišsisukinėja nuo atsakymų.

Šią savybę mažai kas identifikuoja, bet man regis tai daro didel įtaką žmonių požiūriui. OK, aišku tai sveikintina savybė, bet…… ar pareigūnui, kurio pagrindinė užduotis yra formuoti valstybės užsienio politiką (žiauriai slidų reikalą, kur kiekvieną žodį reikia apgalvot)?  Kur kartais reikia patylėt, kartais reikia nuleist kai ką pro ausis. O kartais tiesiog blefuot. Palyginimas: gailestingumas puiki žmogaus savybė, bet ar ji tinkama prokurorui?

KGB, seksualinė orientacija, partinė mokykla

Briedas. Jei aš kandidatuočiau (ir būčiau rimtas kandidatas :) )  į šį postą, tikriausiai irgi atsirastų tvirtinančių, kad pirmoje klasėje buvau KGB bendradarbis, o tai, kad turiu tik vieną žmoną rodo mano neaiškią seksualinę pakraipą.

Na ką dar apie ją galima pasakyt? Aš nežinau. Labai tikiuosi, kad Jūs ką nors žinote ir parašysite, nes kol aš neišgirsiu aiškių šios kandidatės minčių apie tai:

  • kokią ji mato Lietuvos užsienio politiką (jei konkrečiau – santykiai su Rusija. Pataikūniški vardan pigių dujų ar drąsūs ir griežti vardan teisybės);
  • kokius pokyčius ji darys teismų ir saugumo sistemose (prezidento galios čia nemažos);
  • kokiais konkrečiais būdais ji žada kovot su energetikos monopoliu, oligarchine santvarka ir korupcija (kad visa tai blogai ir su tuom reikia kovot aš ir pats žinau, man to aiškint nereikia).

Tol aš nežinosiu už ką man balsuot. Kad pasirinkčiau kandidatą, aš noriu žinot KAIP jis tai ketina daryt. Atsakymų dar neturiu. Taigi nesakau, kad tikrai už panelę Grybauskaitę nebalsuosiu (ypač turint omeny jos konkurentų gretas….), bet kol kas dar nematau kodėl turėčiau už ją balsuot.

O Jūs matote? Gal žinote ką mato kiti? Pasidalinkite :)

Views All Time
Views All Time
1626
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 50 = 59