Po šešių mėnesių pertraukos – sunkiosios muzikos koncertas Vilniuje

Po pakankamai ilgos tylos Vilniuje sunkiosios muzikos gerbėjai vėl turės šansą išgirsti teisingai griežtos muzikos. Po 6 mėnesius trukusio nėštumo spalio 26-ąją dieną gimsta naujas, mirtinas kūdikis – koncertas „Giltinės Maršas”.

„Paskutinis mūsų koncertas išėjo ne toks, kaip norėjosi”, sakė pagrindiniai koncerto organizatoriai, grupė MAGNA BESTIA – „Būtent todėl mes ir nusprendėme dirbti toliau. Trukdžių buvo visokių – neatvyko prisižadėjusios groti grupės, turėjome pernelyg mažą finansinę bazę. Šįkart, tikėsimės, viskas bus nepalyginamai geriau. Mes bent jau kokybiškai atliksime tai, kas mums priklauso”.

Organizatoriai jau dabar garantuoja labai gerą ir švarų garsą. „Tokio įgarsinimo metaliniuose renginiuose nebuvo jau seniai. Garsas bus ne tik galingas, bet ir „švarus”. Didžioji koncerto finansinės bazės dalis yra skiriama būtent garso įrangai.” – teigė vaikinai ir kiek pamąstę, šypteli – „Gal net kiek per geras…”

Straipsniai 1 reklama

Maršus giltinei gros tiek seni, elitiniai, tiek nauji, debiutuojantys „metaliniai orkestrai” – vienoje vietoje bus galima pamatyti melodingojo death metal meistrus MANDRAGORA, senokai jau pogrindinėje scenoje matytus kauniečius NAHASH, ir jų kolegas OSSASTORIUM, jaunus, bet stiprius ir energingus vilniečius STONE’S LAMENT, grojančius klasikinį skandinaviškosios pakraipos black metal, tai pat pačius koncerto organizatorius, pakeitusius stilių. Be pakankamai žinomų grupių koncerte debiutuoja ir keletas naujienų. Viena iš jų – pakankamai daug žadantys vilniečiai CROSSROAD. „Su STONE’S LAMENT vaikinais buvome nuėję į jų repeticiją. Pusantros valandos bandėme nustatyti, kokį stilių groja CORSSROAD. Nepavyko. Kažkas labai techniško, labai neįprasto ir tikrai gerai skambančio. Kaip sudedamuosius elementus galima paminėti death ir heavy metal, bet šie žanrai jokiu būdu nenusako vaikinų kūrybos. Po poros valandų klausymo galiu pasakyti, kad tai – viena geriausiai grojančių mano girdėtų Lietuvos sunkiosios muzikos grupių” – tvirtino vienas iš MAGNA BESTIA vaikinų.

Taip pat tikimasi sulaukti ir dar kelių grupių, kurių pavadinimus vaikinai šypsodamiesi nutylėjo. „Jeigu mums pavyks – tebūnie tai nedidelė staigmena žiūrovams.”

„Prie koncerto organizavimo prisideda pakankamai daug žmonių ir organizacijų, todėl tikimės tikrai gero rezultato. Mums labai padeda Vilniaus fantastų klubas DORADO („Giltinės maršas” yra integruotas į fantastų festivalį „Hukonas” – aut. past. ), Respublikiniai Moksleivių Techninės Kūrybos rūmai, o taip pat – sunkiosios muzikos gerbėjų klubas MetClub.”

Organizaciniai koncerto darbai pradėti jau senokai, todėl tikimasi, kad didžioji dalis problemų bus išspręstos joms dar „iki galo nesusiformavus”.

„Renginio apsaugoje dirbs vaikinai iš MetClub, tvarką taip pat prižiūrės ir policija. Nors tiesą sakant, nemanome, kad galėtų kilti kokios nors netvarkos ar nesklandumų. Priešingai, nei vyraujanti visuomenėje nuomonė, metalistai nėra „linkę į nusikalstamumą ar agresiją”. Pasižiūrėkite patys – ar bent per vieną metalinės muzikos koncertą pasitaikė smurto atvejų? Žinoma, niekada tokiuose koncertuose nesilankiusiems, ir visą nuomonę apie metalistus iš videoklipų ar filmų susidariusiems asmenims toks teiginys nuskambės greičiausiai absurdiškai, bet… tokiems aš pasiūlyčiau tiesiog ateiti ir patiems pasižiūrėti. Garantuoju, kad koncerte jiems nieko neatsitiks.” – teigė vienas iš MetClub narių.

„Bilieto kaina – tradicinė: 10 litų. Manome, kad tai yra pats geriausias kompromisas tarp žiūrovų piniginės ir koncerto kokybės” – praneša organizatoriai. „Koncerto patalpose nebus galima vartoti alkoholio, rūkyti. Tad tuos, kurie eina vien dėl to – raginame dar kartą pamąstyti. Mes mėgstame metalinę muziką ir filosofiją ne dėl to, kad tradicinis šio gyvenimo būdo gėrimas yra alus, ir koncertą rengiame ne tam, kad juo pasimėgauti. Koncertai paprastai skiriami tam, kad pasiklausyti mėgstamos muzikos” – priduria vaikinai.

Koncerto vieta – Respublikiniai Moksleivių Techninės Kūrybos Rūmai, Žirmūnų 1b (Žirmūnų mikrorajonas, netoli Šilo tilto). Koncerto pradžia – 18 val. vietos laiku.

MAGNA BESTIA

Views All Time
Views All Time
1873
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

− 1 = 5