Outshine

Biografija

Grupė susikūrė Vilniuje 1996 m. rudenį, kai būgnininkas Marius pradėjo ieškoti bendraminčių kurti grupę. Prie jo prisijungė gitaristai Giedrius ir Andrius, bei vokalistas Vytautas. Tuo metu buvo grojami Metallica, Guns N'Roses, Nirvana ir pan. grupių koveriai. Po koncerto vienoje iš Vilniaus mokyklų, prisijungus klavišininkui Robertui, grupė pradėjo kurti savas dainas, keli kūriniai 1997 m. vasarą buvo įrašyti VGTU patalpose įrengtoje primityvioje studijoje, surengtas nedidelis koncertas draugams savo patalpose. Tuo metu išėjo vokalistas Vytautas, norėjęs kurti labiau pop – orientuotą muziką, buvo bandymai su keliomis vokalistėmis, kurie nepasiteisino. Po truputį vystėsi savitas grupės stilius, turintis nemažai metalo ir alternatyvaus roko, galbūt netgi pop muzikos elementų. Ko gero, tai įtakojo pakankamai skirtingi grupės narių skoniai.

Grupėje vis nebuvo bosine gitara grojančio žmogaus, tad 1997 m. rudenį pagal skelbimą „Arkoje” surastas bosistas Leonardas, su kuriuo ir buvo sukurtos dainos, su kuriomis grupė debiutavo 1998 m. vasarį pradedančių sunkios muzikos grupių festivalyje „Naujas Kraujas” Vilniuje, klube „Kablys”. Ten grupė pelnė daugumos simpatijas ir kaip festivalio nugalėtojai buvo pakviesti dalyvauti tradiciniame metalo muzikos festivalyje „Death Comes'8” 1998 m. rudenį.

Tai dar labiau paskatino daugiau jėgų ir laiko skirti mėgstamam užsiėmimui, ir balandžio mėnesį pradedami pirmi rimti įrašai Vilniaus garso įrašų studijoje „Tamsta”. Per patį įrašinėjimo vidurį grupę netikėtai palieka bosistas Leonardas, ir todėl darbai studijoje nutrūksta iki vasaros, liepos mėnesio, kada naujas bosistas Domas užbaigia įrašus. Viso įrašytos penkios dainos iš vėlesnio kūrybos laikotarpio. Pirmoji demo arba mini – albumas pavadinamas taip pat, kaip ir viena iš dainų – „Engine of Soul”. Iškart po įrašų sugrojamas koncertas Mažeikiuose.

„Engine of Soul” demo pirmąkart viešai pristatoma klausytojams vasaros pabaigoje tada dar gyvavusioje metalo muzikos laidoje „Pyktis” radiostotyje „Laisvoji Banga”. 1998 m. lapkričio mėn. debiutinį grupės darbą originalios kasetės pavidalu išleidžia Lietuvos underground'o firma „Dangus Productions”. Kasetė pasirodo prekyboje 1998 m. lapkričio 14 d., per festivalį „Death Comes'8”.

1999 m. pradžioje kai kuriems grupės nariams reikia rūpintis abitūros, vėliau ir stojamaisiais egzaminais. Vasaros pradžioje Outshine koncertuoja Kaune, laidos „Sunkusis pirmadienis” rengiamame koncerte studentų klube „Kreizhauzas”, kartu su Dissimulation ir Liūnuosna. Vilniuje, „Kablyje” vėl pasirodoma festivalyje „Niekas nenorėjo mirti” rudenį, po kurio š grupės išeina jos įkūrėjas būgnininkas Marius, motyvuodamas nesugebėjimu suderinti muzikos ir medicinos studijų. Kasmetiniame festivalyje „Grybų Maršas” Varėnoje 1999 m. lapkritį jau groja naujas būgninkas Ilja. Tų pat metų gruodžio 28 d. dalyvaujama koncerte „Velnių Malūnas 2000” vėl „Kablyje” kartu su „Katedra” bei dar dvylika grupių.

Views All Time
Views All Time
1488
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

75 − = 70