Ruination

Grupės šaknys siekia vėlyvą 1992 metų rudenį, kai gitaristas Ainius nusprendė surasti bendraminčių groti griežtesnę muziką. Netrukus į perklausą buvo pakviestas dabartinis grupės būgnininkas Vytenis. Praėjus vos pusmečiui buvo sutarta, kad griežtasis death metal neatitinka muzikantų norų ir muzikinis stilius buvo pakeistas į melodingesnį ir kur kas israiskingesnį stilių. Rimtesnis darbas prasidėjo 1993 metų vasarą ir jau rudenį grupė turėjo pirmąją savo programą, bet neturėjo pavadinimo. Vienoje is repeticijų Vytenis ir Ainius sugalvoja grupei pavadinimą- RUINATION.

1993 metų žiemos pradžioje visiskai susiformuoja grupės sudėtis. 1994 metų kovą įrasomi pirmieji trys RUINATION „gabalai”, bei prasideda pirmieji grupės koncertai. Pakoncertavę Lietuvos miestuose, muzikantai nutarė, kad jau pribrendo laikas įrasyti pirmąją demo juostą. Siam reikalui buvo užsakyta vienintelė ir garsiausia sostinėje metalinės muzikos studija. Tuo metu prasideda didžiausios permainos grupės narių gretose. Grupę palieka du jos nariai, nors jie, visgi, padeda įrasyti 5 gabalus, kurie vėliau pavirto į „Rests Of Beauty” demo, taip pat grupės vadybos reikalais užsiima legendinis grupių vadybininkas Sėkla. 1995 metų vasarą kasetę isleidžia „Dangus Productions”. Si demo buvo vienas sėkmingiausių „Dangus Productions” leidinių. Is karto po pirmojo studijinio darbo į grupę ateina gitaristas Saulius. Tuo metu (1995 metų lapkričio 28 dieną) RUINATION sugroja pirmąjį įsimintiną koncertą kartu su DEICIDE. Dėl neaiskių priežasčių grupę palieka senasis bosistas ir jo vietą tuoj pat užima Andre. Taip stabilizavosi gaujos sudėtis iki pat 2004 metų.

1996 metai grupei buvo koncertiniai – ismaisyta visa Lietuva, sugrota apie 40 koncertų. Metų pabaigoje RUINATION isvyko į Svedijos „ABYSS” studiją (priklausančią HYPOCRISY/PAIN lyderiui Peter Tagtgren), kur įrasė 15 gabalų savo pirmam albumui. 1997-ieji vėl tapo koncertiniais metais. Koncertuota ne tik jau gerai RUINATION žinanciuose miestuose, bet ir už Lietuvos ribų, kaimyninėje Latvijoje. Visą 1997 metų pabaigą RUINATION aktyviai koncertavo ir buvo isvykę į turne Čekijoje.

1998 metų pradžioje pasirasoma sutartis su ispanais „Goldtrack Records”, kurie sutiko isleisti RUINATION albumą „Visionary Breed” CD pavidalu tų pačių 1998 metų gegužę. Taip pat patvirtinamas antrojo albumo įraso finansavimas. Istorija kartojosi ir per desimt dienų su prodiuseriu Peter Tagtgren ir garso inžinieriumi buvo iskeptos desimt dainų. 1999 metų gegužės 4 dieną RUINATION grįžo Lietuvon su antruoju RUINATION albumu „Xura” . Toliau vyrai isvyksta į turne po Europą ir sugroja po vieną koncertą Vroclave, Lenkijoje (su vietos ELYSIUM ir ASGAARD), Grosreshene, Vokietijoje (su vokiečių grupėmis POSTMORTEM ir SLEEPING GODS) bei Esh/Alcete, Liuksemburge (su vietiniais DESDEMONIA ir galingąja suomių APOCALYPTICA). 2000 metais Lietuvos sostinėje RUINATION vėl apsildo suomių APOCALYPTICA pasirodymą 5000-inei auditorijai. Latvijoje apsildo THERION.

Iki pat 2001 metų grupė koncertavo Lietuvoje ir už jos ribų, kol sulaukė pakvietimo apsildyti ALICE COOPER Lietuvoje. Tais pačiais metais vietinėje studijoje su vokalistu Sigitu Vėlyviu įrasomas naujasis mini albumas „Drive To Live”, kurį sudaro penkios kompozicijos. 2002 metais RUINATION iskilmingu soliniu koncertu pažymi 10 metų jubiliejų. Visą metalinės komandos branduolį sudaro ilgamečiai jos nariai Ainius, Vytenis, Saulius ir Andre. Pasitraukus is grupės gretų vokalistui Sigitui, 2003-iųjų vasarą įvyksta paskutinis krikstas ir į RUINATION seimą priimamas naujasis vokalistas Jonas. 2003-čiaisiais grupė nepaliaujamai koncertavo metaliniuose festivaliuose ir palaikė Lietuvos metalinės scenos dvasią. Grupė toliau bando eksperimentuoti, pasikvietusi back vokalo muzikantus. 2004 metų kalendorius israižytas koncertų datomis, rengiami soliniai koncertai didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Prisikaupę svaraus muzikinio potencialo trečiąjam – pilnam RUINATION albumui, 2004-2005 metais, nuosavoje įrašų studijoje grupė įrašo naujausią grupės albumą, pavadintą „Beyond”. Naują albumą grupė išleidžia savo jėgomis, nusprendę neatiduoti grupės teisių į albumą ir jame esančias kompozicijas jokiai leidybinei kompanijai. Albumo platinimu Lietuvoje užsiima „Muzikos Bomba” ir „Dangus Productions”. Šis albumas, tiek pačių muzikantų, tiek ir muzikos kritikų bei klausytojų, neabejotinai buvo pripažintas ne tik pačiu kokybiškiausiu, įdomiausiu ir originaliausiu Ruination albumu per visą grupės gyvavimo laikotarpį, bet ir vienu iš pačių geriausių visų laikų Lietuvos sunkiosios muzikos albumų, įrašo kokybės ir spaudos prasme galinčių vienareikšmiai atstovauti Lietuvos metalinę sceną visame pasaulyje.

2006 m. kovo 21 d. RUINATION atsisveikino su savo vokalistu Jonu Čepuliu. Jono kontraktiniai įsipareigojimai, solinės karjeros vingiai bei prapuolęs interesas tam, ką daro RUINATION nebesudarė galimybės grupei RUINATION pilnavertiškai vykdyti savo veiklos tiek kūrybineje ar kasdienėje, tiek ir koncertinėje veikloje nebepaliekant kito pasirinkimo, kaip tik ieškoti naujo vokalisto.

2006 m. liepos gale, po vokalistų atrankos į grupę priimama nauja narė (!) Rina, kuri nuo šiol atlieka grupės vokalistės pareigas. Premjera su Rina buvo atgrota garsiąjame „Roko naktų” festivalyje Plateliuose, 2006 m. rugpjūčio 5 d., po kurio ilgam netilo diskusijos apie naująją grupės narę, pačią grupę ir jos naują skambesį bei įvaizdį.

Views All Time
Views All Time
1295
Views Today
Views Today
1

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

+ 85 = 94