Kiti

Others, The

Anksčiau ar vėliau Jie Tave ras

siaubo
Režisierius: Alejandro Amenabar
Scenarijaus autorius: Alejandro Amenabar
Prodiuseriai: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda, Park Sunmin
Vaidina: Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy, Eric Sykes, Alakina Mann, James Bentley
Muzika: Alejandro Amenabar
Sukurta: Pranc, Ispanija, JAV (2001)
Trukmė: 101 min. (1 val. 41 min.)
Originalo kalba: anglų
Premjera Lietuvoje 2002 m. vasario 8 d.

Straipsniai 1 reklama

II-asis pasaulinis karas eina į pabaigą. Jauna moteris izoliuotoje Džersio saloje (esančioje tarp Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos) su viltimi laukia iš fronto sugrįžtančio vyro (akt. Christopheris Ecclestonas). Didžiuliame ir gražiame dvare Grace (akt. Nicole Kidman) augina du vaikus. Ji yra įsitikinusi, kad tai yra vienintelė saugi vieta, kurioje dukrelei Anne (akt. Alakina Mann) ir sūnui Nicholasui (akt. Jamesas Bentley) negresia joks pavojus.

Šis dvaras labai skiriasi nuo kitų gyvenamųjų vietų. Languose užuolaidos visuomet sandariai užtrauktos. Kiekvienos durys (o jų yra 50) kruopščiai užrakintos ir gali būti atrakintos tik tokiu atveju, jei vaikai leidžia laiką kitoje dvaro vietoje. Kambariuose niekuomet nedega nei viena lempa. Namuose nėra nei elektros, nei telefono, nei radijo. Taip yra todėl, kad abu vaikai yra alergiški šviesai, ir net pats menkiausias saulės spindulys jų kūnus išbertų skausmingomis žaizdomis, nuo kurių jie gali mirti.

Vieną dieną iš dvaro išėję trys tarnai nebegrįžta atgal. Nepaaiškinamomis aplinkybėmis jie paslaptingai dingsta. Kaip tik tą akimirką į duris pasibeldžia trys nauji pagalbininkai – jauna nebylė Lydia (akt. Elaine Cassidy), maloniai bendraujanti ponia Mills (akt. Fionulla Flanagan) ir solidaus amžiaus ponas Tuttle’as (akt. Ericas Sykesas). Trijulė ieško darbo ir tvirtina, kad jau dirbo šiame dvare prie ankstesnių šeimininkų. Neturėdama išeities, moteris įsileidžia geranoriškai nusiteikusius tarnus. Nuo tos akimirkos dvare prasideda neįtikėtini dalykai. Grace ir dviejų vaikų ramus gyvenimas jau nebebus toks saugus. Niekuomet.

Vyresnioji dukrelė Anne pradeda pasakoti, kad kiekviename dvaro kambaryje susitinka ir kalbasi su kažkokiomis šmėklomis – mažu berniuku vardu Victoras, kuris visą laiką verkia, draugiška senyvo amžiaus moterimi ir t.t. Iš pradžių Grace nenori tikėti pernelyg fantastiškais ir neįtikėtinais vaikų paistalais, tačiau netrukus ir pati pradeda jausti, kad namuose yra nekviestų ir nepažįstamų svečių.

Kas jie tokie? Kaip jie atsidūrė atskirtame nuo visuomenės dvare? Ko jie nori iš Grace šeimos?

Kad tai išsiaiškintų ir išgelbėtų savo vaikus, Grace privalo pamiršti viską, kuo tikėjo šiame gyvenime ir pasinerti į paslapčių kupiną nežemišką pasaulį.

Tai pirmasis talentingo ispanų kilmės jaunosios kartos režisieriaus Alejandro Amenabaro filmas anglų kalba. Stilingas, šokiruojantis, šiurpus ir baisus filmas, kuriame labai profesionaliai yra išnaudotos šešėlių ir sklindančių garsų galimybės. Senamadiškais metodais su minimaliu kiekiu specialiųjų efektų sukurtas nenuspėjamo siužeto siaubo filmas, kuriame puikiai vaidina australų aktorė Nicole Kidman, airių kino legenda Fionnula Flanagan, populiarusis anglų komikas Ericas Sykesas ir du kine debiutuojantys vaikai.

Daugiau apie filmą:
http://us.imdb.com/Title?0230600

Pridėti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *